Банду кримінального авторитета на прізвисько "Москва" знешкодили на Полтавщині

СБУ на Полтавщині знешкодила банду кримінального авторитета на прізвисько "Москва". Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 5 червня.

"У результаті спецоперації в Кременчуці нейтралізовано банду, яка тероризувала місцевих жителів та «вибивала» неіснуючі борги з підприємців, – сказано в повідомленні. – Зловмисники вирізнялись особливою жорстокістю та у разі відмови сплачувати їм гроші – погрожували вбивством власникам бізнесу та їхнім сім’ям. Також фігуранти розграбовували майно потерпілих".

Зазначається, що діяльність злочинного угруповання координував відомий в регіоні кримінальний авторитет на прізвисько "Москва". Раніше він вже притягувався до відповідальності за вчинення тяжких злочинів та був "смотрящим" у колонії, де відбував покарання. За "згодою" кримінальника учасники його банди "ставили на лічильник" представників легального бізнесу в місті для отримання неіснуючих боргів. Таким чином вони розхитували внутрішню обстановку в регіоні і щоразу намагались посилити свій вплив на криміногенну ситуацію.

Зазначається, що співробітники СБУ задокументували факт вимагання неіснуючого боргу у 30 тисяч дол. з місцевого підприємця. Намагаючись "вибити" гроші, вони чинили постійний психологічний тиск на чоловіка та його родину і погрожували їм фізичною розправою. Зрештою, вони силою відібрали автомобіль дружини потерпілого як "сплату боргу".

У результаті спецоперації співробітники СБУ затримали двох активних учасників угруповання. Під час обшуків за адресами фактичного проживання фігурантів виявлено:

- велику суму готівки, отриману від потерпілого;

- 3 автомобілі, у тому числі викрадений у дружини потерпілого підприємця;

- записи чорної бухгалтерії та боргові розписки;

- зброю.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Раніше повідомлялось, що в Україні затримали двох "злодіїв у законі" – Умку та Лашу Свана.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті