Балтійське море стане внутрішнім морем НАТО - Міноборони Естонії

Естонія та Фінляндія домовилися об'єднати берегову оборону після вступу останньої до військово-політичного блоку НАТО. Це дозволить закрити вихід до Балтійського моря для російських військових кораблів. Про це заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур в інтерв'ю газеті Iltalehti, - повідомляє "Голос Америки".

"Дальність естонських і фінських ракет перевищує ширину Фінської затоки", - зазначив Певкур. Він повідомив, що на зустрічі з міністром оборони Фінляндії вони домовилися про об'єднання оборони країн та обмін інформацією.

Спільна протиракетна оборона дозволить країнам НАТО за необхідності "закрити" Фінську затоку. "Балтійське море стане внутрішнім морем НАТО, коли до альянсу приєднаються Фінляндія та Швеція", - наголосив Певкур.

Нагадаємо, що Швеція та Фінляндія вирішили відмовитися від свого нейтрального статусу та приєднатися до НАТО після російського вторгнення в Україну. Їхній вступ до альянсу мають схвалити всі 30 країн – учасниць організації. На 4 серпня угоду про нових членів ратифікували 23 держави.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті