Байден збере лідерів G7 для спільного реагування на атаку Ірану проти Ізраїлю

Президент США Джо Байден засудив Іран та його проксі-сили на території інших країн, які влаштували масштабну ракетно-повітряну атаку по Ізраїлю, та заявив, що у неділю обговорить із лідерами G7 спільну відповідь на дії Тегерана. Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній Білим домом, передає Укрінформ.

«Сьогодні Іран та його проксі, що діють в Ємені, Сирії та Іраку, здійснили безпрецедентну повітряну атаку на військові об’єкти в Ізраїлі. Я рішуче засуджую ці напади», - наголосив американський лідер.

Він зазначив, що впродовж останнього тижня американські військові перемістили в регіон літаки та есмінці із системами ПРО, щоби підтримати оборону країни-союзника. Завдяки цьому «ми допомогли Ізраїлю збити майже всі безпілотники та ракети», зазначив президент США.

«Я щойно розмовляв із прем’єр-міністром Нетаньягу, щоби підтвердити непохитну відданість Америки безпеці Ізраїлю», - продовжив Байден.

У цьому зв’язку він підкреслив, що Ізраїль продемонстрував надзвичайну здатність захищатися від безпрецедентних атак та надіслав чіткий меседж ворогам, що вони не можуть ефективно загрожувати безпеці цієї країни.

«Завтра я зберу своїх колег-лідерів G7, щоби скоординувати спільну дипломатичну відповідь на нахабну атаку Ірану. Моя команда співпрацюватиме зі своїми колегами по всьому регіону. І ми будемо підтримувати тісний зв’язок із лідерами Ізраїлю»,- зауважив президент США.

Він також наголосив, що хоча в суботу не відбулося атак по американських силах чи об’єктах, США залишатимуться пильними щодо всіх загроз і «без вагань вживатимуть всіх необхідних заходів для захисту своїх людей».

Як повідомлялося,  під час нічної атаки 13 квітня з боку Ірану із застосуванням ракет і дронів силами та засобами протиповітряної оборони Ізраїлю була перехоплена "переважна більшість" повітряних цілей.

У суботу президент США провів термінову зустріч апарату національної безпеки на тлі повітряного удару Ірану по Ізраїлю.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті