Байден заявив, що країни НАТО погодили формулювання щодо інтеграції України

Країни-члени НАТО погодили підсумкове формулювання щодо інтеграції України в Альянс. Про це 11 липня під час брифінгу заявив президент США Джо Байден.

"Це дуже важливий, критичний момент для України та питання НАТО, до якого ви продовжуєте прагнути. Ніхто не знає ситуацію, з якою ви зіткнулися, краще, ніж ви. Це також важливий момент для Фінляндії та Швеції, їхній вступ до НАТО послідовно. Ми узгодили формулювання, які ви запропонували, які мають відношення до приєднання України до НАТО", - заявив він.

Під час виступу Байден також подякував генеральному секретарю Єнсу Столтенбергу, який допоміг у формуванні підсумкових формулювань. Також президент США додав, що російський диктатор Путін намагається зламати Північноатлантичний Альянс, однак йому не вдасться цього зробити.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Литви наполягає на отриманні Україною конкретного механізму щодо вступу до НАТО.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті