Байден уточнив, за яких умов готовий поговорити з путіним

Президент Джо Байден не має наміру розмовляти з президентом росії путіним прямо зараз. Про це заявили в Білому домі в п'ятницю, наступного дня після того, як Байден заявив, що готовий поговорити з путіним, але лише у випадку, якщо російський президент шукає спосіб покласти край війні, - повідомляє "Голос Америки".

У повідомленні нагадується, що, виступаючи в четвер після зустрічі в Білому домі з президентом Франції Еммануелем Макроном, Байден заявив, що він готовий поговорити з путіним, «якщо насправді є зацікавленість у тому, щоб він вирішив, що шукає спосіб покласти край війні», додавши, що російський лідер ще цього не зробив.

Представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, відповідаючи у п'ятницю на запитання про заяву Байдена, сказав журналістам, що жодна із сторін не висувала жодних умов для таких дискусій.

"Зараз ми ще не досягли того моменту, коли переговори здаються плідним шляхом", - сказав він.

Раніше кремль відреагував на ініціативу Байдена, заявивши, що Захід має визнати легітимність анексії українських регіонів, які москва називає «новими територіями Росії», до переговорів з путіним.

Кірбі сказав, що лише Україна може визначити, чи можливо і коли буде досягнуто врегулювання шляхом переговорів. Київ заявляє, що мирні переговори можливі лише в тому випадку, якщо російські військові перестануть атакувати та підуть з території України.

Байден не розмовляв безпосередньо з путіним з того часу, як 24 лютого росія вторглася в Україну. У березні він назвав путіна «м'ясником», який «не може залишатися при владі». Проте в останні тижні він дав зрозуміти, що Вашингтон хотів би спонукати путіна на шлях переговорів після кількох місяців запеклих воєнних дій, йдеться у повідомленні.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті