Байден попросив у Конгресу ще понад 37 млрд доларів на підтримку України

Адміністрація президента Джо Байдена просить у Конгресу додаткові 37,7 млрд. доларів на підтримку України в її війні з росією і 9,25 млрд. доларів на боротьбу з COVID-19 в рамках запиту про додаткове фінансування. Про це заявили у вівторок представники Білого дому, - повідомляє "Голос Америки".

«У Конгресу є можливість та зобов'язання задовольнити три додаткові та критично важливі потреби у фінансуванні, які мають заслужити двопартійну підтримку: захист американського народу від COVID-19 та порятунок життів у всьому світі; підтримка народу України; та допомогу спільнотам по всій країні у відновленні після руйнівних стихійних лих», - наголосила директор адміністративно-бюджетного управління (АБУ) Білого дому Шаланда Янг у листі до спікера Палати представників Ненсі Пелосі.

У Білому домі пояснили, що фінансування України протягом цього фінансового року буде спрямоване на кошти оборони, гуманітарну допомогу та забезпечення ядерної безпеки.

Як повідомлялося, Сполучені Штати продовжать підтримку України на тлі агресії росії і залишатимуться з українським народом стільки, скільки потрібно.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті