Байден на саміті G7 підтримав навчання українських пілотів на F-16 - CNN

США підтримують навчання українських пілотів на винищувачах четвертого покоління - зокрема й F-16. Про це 19 травня під час саміту G7 заявив Джо Байден, повідомляє CNN із посиланням на високопосадовця США.

Цей чиновник заявив, що Байден підтримав навчання українських пілотів, яке відбуватиметься не в США. Однак американський персонал братиме участь разом із європейськими союзниками та партнерами. Очікується, що навчання триватимуть кілька місяців і можуть розпочатися "найближчими тижнями".

"Оскільки навчання відбуватимуться протягом наступних місяців, наша коаліція країн, які беруть участь у цих зусиллях, вирішить, коли фактично надати літаки, скільки ми надамо і хто їх надасть", - сказав чиновник.

Зазначається, що США та союзники зосередилися на постачанні в Україну переважної більшості систем, озброєнь і тренувань. Усі вони необхідні для проведення наступальних операцій цієї весни та влітку, а вдосконалення Повітряних сил ЗСУ відображає довгострокову відданість самообороні нашої країни.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що в Білому домі дозволять ЄС надати Києву винищувачі F-16.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті