Байден і Сі зустрінуться у Сан-Франциско 15 листопада - ЗМІ

Президент США Джо Байден і лідер Китаю Сі Цзіньпін планують провести двосторонні переговори в Сан-Франциско 15 листопада, коли лідери Азійсько-Тихоокеанського регіону зберуться на щорічну економічну зустріч. Про це повідомило японське агентство Kyodo News з посиланням на американського високопосадовця, передає "Європейська правда".

Перші за рік переговори віч-на-віч між президентами США і Китаю відбудуться в той час, як дві найбільші світові держави шукають шляхи стабілізації свого інтенсивного суперництва, хоча геополітична напруженість між ними не демонструє жодних ознак ослаблення.

Посадовець, який говорив на умовах анонімності, сказав, що США і Китай проводять останні приготування до зустрічі Байдена і Сі в цей день, яка відбудеться в кулуарах зустрічі лідерів форуму Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва.

Китай ще не підтвердив присутність Сі на майбутньому саміті АТЕС, але Білий дім заявив минулого тижня, що обидві країни "в принципі" домовилися про зустріч своїх лідерів у Сан-Франциско.

Крім того,  у американських ЗМІ зʼявилася інформація, що нібито Байден та Сі Цзіньпін на зустрічі в Сан-Франциско можуть оголосити про поновлення роботи каналів зв'язку між військовими США та КНР.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті