Азербайджан виділить Україні новий пакет допомоги та долучиться до навчання наших саперів

Посол Азербайджану в Україні Сеймур Мардалієв анонсував новий пакет гуманітарної допомоги для нашої держави під час зустрічі із заступником міністра внутрішніх справ Богданом Драп’ятим 10 серпня. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Зазначається, що до пакета допомоги увійде машина для механізованого розмінування. Також Азербайджан проводитиме тренінги для українських піротехніків та готовий надавати допомогу у медико-психологічній реабілітації українських дітей та військовослужбовців, наданні допомоги в енергетичному секторі та післявоєнній відбудові України.

Посол Азербайджану заявив, що його країна повністю стоїть на боці України і надалі підтримуватиме нашу державу на тлі великої війни.

"Хочемо висловити захоплення вашою стійкістю і мужністю у відсічі агресії росії. Саме тому ми вирішили збільшити розмір пакета допомоги Україні, зокрема і в питанні гуманітарного розмінування. Ми вже взяли на себе політичні зобов‘язання щодо допомоги Україні", – сказав Сеймур Мардалієв.

Посол повідомив, що для співпраці у сфері відбудови інфраструктури Азербайджан обрав місто Ірпінь на Київщині. Зокрема йдеться про відбудову архітектурного центру, спорткомплексу, розбудову нового мистецького центру для дітей, надання медичного устаткування для госпіталю.

Нагадаємо, що минулого року, за даними Генштабу, понад 20 тисяч українських військових пройшли підготовку у 17 союзницьких країнах. Половина з них – це вузькі спеціалісти: сапери, медики, водолази, розвідники тощо.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті