ATACMS для України: ЗМІ пишуть, що США розглядають поставки ракет у найближчому пакеті допомоги

США, найімовірніше, поставлять Україні далекобійні ракетні комплекси ATACMS: у країні несподівано виявилися їхні запаси. Про це пише ABC News із посиланням на джерела, -повыдомило Радіо Свободи.

"Вони близько", - сказав один зі співрозмовників мовної мережі, припустивши, що до офіційного оголошення плани можуть змінитися. За словами іншого джерела, постачання ракет "розглядається" і, ймовірно, їх включать до найближчого пакета американської допомоги Україні у відбитті російської агресії. При цьому до моменту отримання ракет можуть пройти місяці, зазначив він.

Залежно від модифікації далекобійність ракет ATACMS може перевищувати 300 кілометрів. Це дасть змогу Україні завдавати ударів по російських військах, розташованих далеко за лінією фронту, зокрема в анексованому Криму. Раніше Вашингтон відмовлявся передавати Україні ракет ATACMS почасти через побоювання, що це призведе до ще більшої ескалації конфлікту, почасти - через обмеженість запасу таких комплексів.

Тепер же США виявили, що на озброєнні у них перебуває більше ATACMS, ніж передбачалося спочатку, повідомили ABC News два чиновники. Хоча поки неясно, наскільки виявлені комплекси придатні до експлуатації.

Раніше 2023 року Велика Британія і Франція поставили Україні ракети Storm Shadow (вони ж SCALP), офіційна далекобійність яких становить 250 кілометрів. Україна вже застосовувала їх для ударів по окупованих Росією територіях.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті