Аргентина відмовилася приєднуватися до проросійської організації БРІКС

Аргентина відмовилася приєднуватися до організації БРІКС, до якої входить росія. Новообраний президент країни Хав'єр Мілей повідомив про це глав країн-учасниць об'єднання, - повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на аргентинський телеканал TN.

Як уточнюють журналісти, Мілей заявив, що не бачить економічної вигоди і доцільності від вступу до БРІКС. Він готовий розвивати економічні відносини з усіма країнами-учасницями, але підкреслює, що Аргентина може встановлювати двосторонні зв'язки безпосередньо, без посередництва об'єднання.

Мілей виступав проти членства Аргентини в БРІКС ще до свого обрання президентом. Під час своєї передвиборчої кампанії він висловлювався за зближення зі США, аж до можливості переходу країни з національної валюти песо на американський долар.

До БРІКС входять Бразилія, РФ, Індія, Китай і Південна Африка. На останньому саміті в серпні в ПАР альянс оголосив свої плани про прийняття нових членів. Крім Аргентини запрошення вступити в БРІКС отримали Єгипет, Іран, ОАЕ, Саудівська Аравія та Ефіопія. Їхнє членство почнеться автоматично з 1 січня 2024 року, якщо країни не висловлять офіційної відмови, як це зробила Аргентина.

ЗМІ припускають, що перспектива вступу до БРІКС Ірану могла викликати особливо різке неприйняття нового прозахідного аргентинського уряду, який і без того сумнівався в доцільності вступати до одного економічного клубу з РФ і Китаєм.

Як повідомлялося, Аргентина передасть Україні гелікоптери Мі-171Е, які раніше закупила в РФ.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті