Американська розвідка передбачає уповільнення воєнних дій в Україні взимку

Розвідка США очікує на сповільнення бойових дій між росією та Україною на кілька місяців, оскільки "обидві сторони планують підготуватися до контрнаступу після зими". Про це 4 грудня повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sky.News.

Американська розвідка вважає, що хоча президент росії путін "більш поінформований" про труднощі, з якими стикаються російські війська, незрозуміло, чи має він "повне уявлення про те, наскільки вони важкі".

"Ми вже бачимо деякий зменшений темп конфлікту... і ми очікуємо, що це, ймовірно, буде те, що ми побачимо в найближчі місяці", - сказала директор національної розвідки США Авріл Хейнс на щорічному форумі національної оборони в Каліфорнії.

Вона додала, що обидві армії впродовж зими будуть займатися переобладнанням та постачанням для контрнаступу навесні, але сказала, що існує "достатня кількість скепсису щодо того, чи будуть росіяни справді готові це зробити", додавши, що перспективи для України є більш оптимістичними.

Хейнс сказала, що знищення критично важливої інфраструктури України з боку росії мало на меті частково підірвати волю українців до опору, але додала, що розвідка не бачить "жодних доказів того, що це вдалося зараз".

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що найближчими тижнями збільшаться темпи наступальних операцій на сході України. 

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті