Агентка ворога з Троїцького під Попасною затримана й має реальний тюремний термін – 12 років (ФОТО)

До 12 років позбавлення волі засуджено російська агентку, яка передавала ворогу інформацію щодо ЗСУ в Луганській області. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях 25 листопада.

"За матеріалами Служби безпеки України до 12 років позбавлення волі засуджено ворожу агентку, яка збирала для російської окупаційної армії інформацію щодо місць тимчасової дислокації та переміщення Сил Оборони на Луганщині", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що СБУ затримала зловмисницю навесні цього року в одному із сіл неподалік Попасної (як уточнив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай – у селі Троїцьке, що знаходиться безпосередньо біля лінії розмежування, яка встановилась після 2014 року. – "ОстроВ").

Підкреслюється, що в той час ворог здійснював активні наступальні дії у цьому напрямі.

За інформацією оперативників, донька жінки, перебуваючи у москві, потрапила в поле зору ФСБ РФ. Представники ворожої спецслужби використали цю обставину для отримання необхідних їм відомостей щодо підрозділів ЗСУ в Луганській області.

Зазначається, що з середини квітня через свою доньку жінка почала передавати куратору в москві відомості про адреси перебування в її населеному пункті українських військових, місця розташування їхніх вогневих позицій, переміщення української військової техніки. Для уточнення наданої інформації вона пропонувала ФСБ здійснити аеророзвідку з БПЛА за визначеними нею орієнтирами. Утім, вже наприкінці місяця ворожу інформаторку "вирахувала" і затримала СБУ.

Підкреслюється, що Васильківський районний суд Дніпропетровської області визнав правопорушницю винною у наданні збройним формуванням країни-агресора допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.28 та ч.7 ст.111-1 Кримінального кодексу України).

Її засуджено до 12 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялось, що "ЛНРівець" з Брянки потрапив у полон ЗСУ. Йому повідомлено про підозру та "світить" 10 років за ґратами.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті