Африка зацікавлена у тому, щоб розмістити на своїй території виробництва української зброї - Кулеба

Африка хоче не лише купувати українську зброю, а й зацікавлена у тому, щоб розмістити на своїй території виробництва української зброї. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час Форуму оборонних індустрій, повідомляє РБК-Україна.

Кулеба наголосив, що до початку повномасштабного вторгнення РФ Африка була одним із найбільших ринків збуту української військової продукції. Сьогодні Африка чекає повернення української зброї на ринок.

"В одній африканській країні, спілкуючись із лідером цієї країни, він так довірливо подивився мені в очі і каже: "Вам стільки зброї вже надіслали, вам стільки точно не потрібно. Можливо, трохи поділіться з нами?". Тобто, там інше сприйняття наших потреб", - сказав міністр.

За словами глави МЗС, в Африці також з'явилася друга зацікавленість - це розміщення виробництва української зброї й амуніції на території Африки.

"Це новий тренд", - заявив Кулеба, додавши, що попит на продаж і виробництво зброї, виробленої в Україні, буде дуже високим.

Як повідомлялося,  на форумі були присутні виробники танків, артилерії, дронів, боєприпасів, розробники інноваційного програмного забезпечення та власники унікальних складних технологій з держав-партнерів.

Крім того, долучилися українські державні та приватні підприємства оборонно-промислового комплексу.

Під час форуму президент України Володимир Зеленський оголосив про створення альянсу оборонних індустрій та спецфонду в оборонній сфері. Його наповнять грошима з російських активів та дивідендами від державних оборонних активів.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті