Абрамович переписав на дітей мільярди доларів перед вторгненням в Україну - The Guardian

Російський олігарх Роман Абрамович передав своїм дітям мільярди доларів за три тижні до повномасштабного вторгнення РФ до України. Про це 6 січня повідомляє The Guardian.

"Документи, з якими ознайомилася Guardian, свідчать, що 10 секретних офшорних трастів, створених на користь Абрамовича, було швидко реорганізовано на початку лютого 2022 року", - повідомили журналісти.

Зазначається, що масштабна реорганізація фінансових справ Абрамовича розпочалася лише через кілька днів після того, як уряди пригрозили запровадити санкції проти російських олігархів у разі вторгнення путіна до України. Таким чином, семеро дітей олігарха стали бенефіціарами трастів і тепер мають активи на суму не менше чотирьох мільярдів доларів.

Зміни зробили дітей, молодшому з яких дев'ять років, кінцевими бенефіціарними власниками активів, які давно пов'язані з їхнім батьком. У тому числі йдеться про розкішну нерухомість та парк суперяхт, вертольотів та приватних літаків.

Експерти із санкцій заявили, що широка реорганізація трастів може ускладнити зусилля щодо забезпечення дотримання санкцій проти олігарха і потенційно зірвати спроби заморозити активи, які раніше вважалися такими, що належать Абрамовичу. Це викриття може викликати питання, чи повинні активи, які зараз належать дітям Абрамовича, також підлягати заморожуванню.

Зазначається, що на відміну від членів сімей деяких найближчих радників путіна багато сімей олігархів, які потрапили під санкції, уникли обмежень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після вторгнення в Україну в 2022 році з росії виїхала низка мільярдерів.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті