10 мільйонів українців через рашистські обстріли зараз без електропостачання - Зеленський

Понад 10 мільйонів українців нині позбавлені електрики через рашистські обстріли. Про це у вечірньому відеозверненні повідомив президент України Володимир Зеленський 17 листопада, заявивший також, що "весь день триває ліквідація наслідків чергової ракетної атаки проти України".

"Знову аварійні відключення світла на додачу до планових, стабілізаційних. На сьогоднішній день понад 10 мільйонів українців без електрики. Найбільше – у Вінницькій області, в Одеській, Сумській, у Києві. Ми робимо все, щоб нормалізувати постачання. У Дніпрі десятки людей поранено у внаслідок ракетного удару. Усім надається допомога. У Запоріжжі триває розбір завалів житлового будинку, знищений російським обстрілом цієї ночі... У переліку загиблих – семеро людей. На жаль, ця кількість може збільшитися", - сказав Зеленський.

За його словами, лише за першу половину 17 листопада ЗСУ вдалося збити шість російських крилатих ракет та п'ять "Шахедів".

"На жаль, не все, що було запущене терористами. Знову і знову повторюємо партнерам, що тільки повний захист українського неба вбереже і Україну, і Європу від багатьох можливих ескалацій російської агресії і точно спонукатиме росію до справжнього припинення війни. Не до тієї пропаганди , яка зараз звучить із кремля про готовність до переговорів, щоб виграти трохи часу та зібратися з силами для нових ударів. А до справжнього миру", - заявив президент.

Володимир Зеленський також подякував Фінляндії та Швеції за ухвалені рішення про нові пакети оборонної підтримки.

Президент України також підписав сьогодні кілька указів щодо нагородження зашитників України. 402 військовослужбовці Збройних Сил України відзначені державними нагородами.

"Загалом за час з 24 лютого вже понад 32 тис. українців та українок було нагороджено за хоробрість у боях. 4950 з них посмертно. Ми повинні завжди пам'ятати, скільки людей віддали своє життя, щоб врятувати Україну та свободу. Вічна пам'ять усім, чиє життя забрала російська агресія! Слава всім, хто здобуває перемогу для України! Я дякую кожному і кожному, хто допомагає нам і працює заради держави! Слава Україні!", - сказав президент України.

Нагадаємо, 17 листопада президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення нових глав СБУ у трьох областях України.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті