"1 березня із восьми людей повернулися лише троє". "Мобіків" із Мордовії відправляють одразу на штурм укріплень ЗСУ на Луганщині

Мобілізованих із Марій Ел та Мордовії (РФ) відправляють одразу на штурм укріплень ЗСУ у Луганській області. Про це повідомляють російські ЗМІ. 

Як повідомляється, родичі мобілізованих із Марій Ел та Мордовії надали "НеМоскві" відео. На ньому військовослужбовці розповідають про долю третього взводу окремої розвідроти, яка формувалася під Ульяновськом та прибула до зони військових дій наприкінці січня. 

"Нашу роту розформували, 40 людей відправили для допомоги Луганському ополченню в розвідроту, місто Новодружеськ, - розповіли мобілізовані. - Тут ми перебуваємо на передній лінії оборони. Крім того, ми штурмуємо позиції українських військ. Є загиблі, є поранені". 

На відео присутні сім чоловік, ще один записує їх на телефон. За словами мобілізованих, це залишки третього взводу, чисельність якого складала 38 людей. 

"Зараз половина вбитих, половина в шпиталях, решта знаходиться на штурмі. Сьогодні, за нашими даними, знову є втрати, і невідомо, скільки ще буде", - зазначають "мобики". 

За повідомленням родичів, мобілізовані надійшли до розпорядження так званої "Луганської народної армії", командири якої відправляють їх на передову лінію, у тому числі на штурм українських укріплень.

"Хлопці пишуть, що їх відправляють групами по 8-10 осіб, - розповіла "НеМоскве" дружина одного з мобілізованих. - 1 березня з восьми людей повернулися лише троє, вони притягли на собі одного вбитого. Ще четверо вбитих залишилися там. Прямо зараз на штурм відправили нову партію, хтось встиг подзвонити близьким та попрощатися”.

Ще троє мобілізованих не виходять на зв'язок із минулої суботи. Серед них двоє мешканців Ульяновська. Сослуживці кажуть, що їх відправили на пункт спостереження, який знаходиться під сильним обстрілом і підібратися до якого неможливо.

Дізнатися про долю своїх близьких через військкомати та міноборони РФ родичі не можуть - там посилаються на "військову таємницю". 

Нагадаємо, ЗСУ ліквідували майже цілий полк "мобіків" з Іркутської області РФ, які намагалися штурмувати Авдіївку. 

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті