Ягоферов просит Генпрокуратуру проверить законность передачи производства колесных пар

С депутатским запросом о законности передачи производства колесных пар из собственности ХК «Лугансктепловоз» в частные руки обратился к Генеральному прокурору Украины Виктору Пшонке народный депутат Анатолий Ягоферов. Об этом сообщает Луганская областная газета «Молодогвардеец».

«Звернутися до Вас особисто мене спонукає вкрай важка ситуація, яка склалася навколо ВАТ «Холдингова компанія «Луганськтепловоз», і яка не може не турбувати мене ані як народного депутата України, ані як людину, яка в 15 років почала там свій трудовий шлях учнем слюсаря, і пропрацювала на підприємстві майже 22 роки. Хочу відзначити, що «Луганськтепловоз» довгі роки був не просто головним, містоутворюючім підприємством обласного центру, але й гордістю всіх луганчан і всієї країни. У свій час на ньому працювало понад 30 тисяч жителів нашого міста. Поступово колишній флагман машинобудівної галузі СРСР став, по суті, банкрутом, а заводчани всі останні роки отримують мізерну заробітну плату і живуть від замовлення до замовлення. В ситуації, коли одночасно з розпадом СРСР майже зникла потреба у тепловозах, залишався попит на запасні частини, і саме налагодження їх виробництва могло б забезпечити нормальну роботу «Луганськтепловоза». Зокрема, особливий попит завжди був і буде на колісні пари, а також інші вузли і деталі ходової частини тепловозу», - говорится в обращении А.Ягоферова.

По мнению А.Ягоферова, производство этой продукции позволило бы «Лугансктепловозу» находиться в «лучшем экономическом состоянии».

«Але, як мені стало відомо, виробництво колісних пар у шахрайський спосіб було виведене з «Лугансьтепловозу» (разом з кресленнями, технологіями, обладнанням, замовленнями), розміщене на площах колишнього Луганського автоскладального заводу, і зареєстровано як ПрАТ «Науково-виробничий центр «Трансмаш». Зазначу, що безпідставна, безглузда і, на моє переконання, злочинна утрата «Лугансьтепловозом» виробництва колісних пар завдала серйозної шкоди економічному і фінансовому становищу державного підприємства, розірвала єдиний виробничий і технологічній процес, а виготовлення важливих деталей ходової частини тепловозів приватною структурою «Трансмаш», яку очолює керівник С.Д. Мокроусов – електрик за освітою – може призвести до важких наслідків на залізничному транспорті.
У мене немає сумніву в тому, що злодійство стосовно держаної власності скоєне не слюсарями, або майстрами підприємства, а більш впливовими посадовими особами. Персональну відповідь на це питання можна знайти у реєстрі власників підприємства «Трансмаш», - далее сообщается в обращении народного депутата.

На основании изложенного, народный депутат А. Ягоферов просит Генерального прокурора Украины «осуществить проверку указанных фактов и принять меры, предусмотренные действующим законодательством».
 

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи