Двух пропагандистов российских "Известий" выслали из Эстонии. Готовили сюжет о советском Т-34

Кореспондентку російських "Известий" Ксенію Солдатову та оператора Дмитра Тимофєєва вислали з Естонії в ніч проти 13 серпня. Про це йдеться у повідомленні на сайті видання.

Зазначається, що естонська влада анулювала візи журналістів і заборонила їм в'їзд до Євросоюзу на три роки.

Солдатову та Тимофєєва затримали 12 серпня в поїзді, що прямував з Нарви до Таллінна. У них вилучили телефони та доставили до поліції для допиту. Як пишуть самі "Известия", їхні співробітники відвідували Естонію як туристи. "Однак журналісти не змогли проігнорувати останні події, які відбувалися в Естонії. Вони вирішили підготувати матеріали про обмеження видачі віз росіянам та позбавлення танка Т-34 статусу пам'ятника", - йдеться у телеграм-каналі видання.

В естонському прикордонному управлінні заявили, що затримані росіяни провадили пропагандистську діяльність.

"Сьогодні близько полудня двоє громадян Росії, 30-річна жінка та 40-річний чоловік, в'їхали до Естонії через прикордонний перехід Нарва. На кордоні вони пред'явили шенгенські візи, видані Італією та Фінляндією, і заявили, що перебувають у туристичній поїздці. Потім чоловік і жінка попрямували до танка в Нарві і почали там працювати в пропагандистських цілях. Потім у Нарві вони сіли в поїзд і поїхали у бік Таллінна, але в Йихві до поїзда під'їхав поліцейський патруль, зняв росіян з поїзда та відвіз чоловіка та жінку до поліцейської дільниці для перевірки", — розповів начальник прикордонного управління Східної префектури Урмас Ельмі, чиї слова цитує Delfi.

Видання нагадує, що робота під час поїздок із туристичними цілями є порушенням візового режиму.

Естонія оголосила, що з 18 серпня забороняє в'їзд на свою територію громадянам Росії, які мають естонські шенгенські візи. Влада країни перестала видавати росіянам візи після початку війни в Україні. Естонія та Латвія закликали Євросоюз повністю заборонити видачу шенгенських віз громадянам Росії.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи