Франція заявила про готовність до довгострокової підтримки України в разі затяжної війни

Франція готова до довгострокових зусиль з надання Україні військової допомоги, включаючи надання важкого озброєння. Про це на конференції в Лугано заявив Генеральний секретар Міністерства Європи та закордонних справ Франції Франсуа Делатра. Текст його виступу наданий «ОстроВу» посольством Франції в Україні.

«Франція зробила чіткий вибір щодо надання Україні значної військової допомоги, включаючи важке озброєння, відповідно до заявлених потреб України. Ми продовжуватимемо та збільшуватимемо нашу підтримку стільки, скільки буде необхідно, як ми підтвердили під час саміту G7 в Ельмау. Оскільки розуміння війни не закінчується, ми розуміємо, що ці зусилля будуть довгостроковими, і ми готові до них», - заявив французький міністр.

Також він повідомив про рішення Парижу «постійно зберігати своє посольство на українській землі» з метою «висловити свою солідарність і підтримку якомога ближче до української влади».

За словами пана Делатра, «Франція мобілізувала для України 2 мільярди доларів, крім нашої військової підтримки».

В рамках цих зусиль, як повідомив міністр, «цього тижня в Україну привезуть мобільну ДНК-лабораторію, щоб українці могли повністю документувати ці злочини (злочини росії – ред.). Докази будуть сприяти розгляду справ, відкритих Міжнародним кримінальним судом та іншими судовими установами».

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи