Первую партию дронов-камикадзе россия уже почти израсходовала по украинским объектам - Резников

Росія вже використала проти України приблизно 300 одиниць іранських дронів. Про це під час брифінгу повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, - пише Цензор.НЕТ.

"Перша партія іранських дронів, яку завезли росіяни, становила близько 300 одиниць основних типів тих дронів. І практично вони всі ті вже 300 одиниць використали, обираючи цілями наші цивільні об'єкти та об'єкти критичної інфраструктури, постачання води, електроенергії, тепла", - зазначив міністр.

Однак він попередив, що в росії укладені контракти з Іраном на постачання безпілотників.

"Ми знаємо, що в них укладені контракти, й цифри звучали за різними даними від 1 500 до 2 400, але це не означає, що вони всіх їх отримали, тому що це контрактні зобов'язання іранської сторони, які вони будуть їм постачати. А, зважаючи на те, що іранська сторона постачає ті дрони ще й в інші країни для бойових дій, а зараз у них самих там все не дуже, скажімо так, спокійно розвивається. Тому маємо надію, що не всі ці зобов'язання іранська сторона зможе виконати стосовно Російської Федерації". - зазначив очільник міноборони.

За його словами, українська ППО вже навчилась збивати більшість з дронів-камікадзе, якими атакують Україну.

Як повідомлялося, Резніков також заявив, що демонстрація росіян готовності залишити Херсон може бути елементом інформаційно-психологічної атаки.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи