Жители Прикарпатья собрали более 230 тысяч на памятник Бандере

Громадськість Тернопілля зібрала 80 тис. грн на спорудження пам’ятника Бандері в Тернополі, а мешканці Івано-Франківська пожертвували понад 155 тис. грн. на пам’ятник Бандері в столиці Прикарпаття – повідомляє кореспондент “Острова” в Івано-Франківську з посиланням на міські ради Тернополя та Івано-Франківська.

Спорудження пам’ятників Бандері присвячені до 100-літнього ювілею провідника Організації Українських Націоналістів, який припадає на 1 січня 2009 року.

В Тернополі на заводі "Оріон" вже завершено виготовлення глиняного макету, який передує остаточному оформленню пам’ятника в металі.

В Івано-Франківську повним ходом тривають масштабні будівельні роботи на Європейській площі, де крім пам’ятника Бандері постане ще й музей визвольних змагань. Кошторисна вартість меморіалу в Івано-Франківську становить 7 млн. грн.

Тим часом депутати Івано-Франківської обласної ради виділили 1 млн. гривень на впорядкування музейного комплексу Степана Бандери в с. Старому Угринові Калуського району, де він і народився. 900 тисяч із цих коштів буде спрямовано на ремонтно-відновлювальні роботи комплексу і 100 тисяч гривень — на закупівлю нових експонатів для музею. Це вже другий транш для музейного комплексу Бандери. Перший, становив також 1 млн. грн., за які виготовлено точну копію батьківської хати С. Бандери, впорядковано територію біля музею.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи