Анастасія Приходько: Якщо піду в політику, то на певний час залишу кар'єру

Українська співачка Анастасія Приходько - одна з найулюбленіших гостей, на яку чекають бійці на сході України. Тому вона намагається завжди знайти час для концертів, творчих зустрічей з хлопцями, що боронять нашу країну від ворога. Нещодавно, 11 вересня, співачка презентувала новостворений рух "Вимагаю змін". Анастасія Приходько розповіла "ОстроВу", хто увійде до складу нового об'єднання, чи планує вона поєднувати музичну і політичну кар'єру.

-Ви заявили про створення громадського руху з комбатом добровольчого батальйону "Аратта" Андрієм Гергертом. Для чого? Хто буде входити до складу?

- Ми створили рух «Вимагаю змін» для того щоб об’єднати людей, волонтерів, патріотів, добровольців щоб змінити нашу країну на краще!

-Чому Ви прийняли це рішення?

-Тому що для мене не байдуже як жити, і яка країна буде в моїх дітей та онуків. Зараз розривають Україну з усіх сторін, грабують державу, ми втомилися на все це дивитися, тому ми хочемо разом з Андрієм залучити якомога більше людей по всій Україні, і почати діяти. Є люди, які вимагають змін у державі. Спочатку ми плануємо всіх бажаючих вислухати, потім за результатами сформувати 10 головних вимог до держави.

-Яку роль саме Ви виконуватиме в цьому русі?

-Я голова цього руху і несу відповідальність за людей які входять до «Вимагаю змін». З 2014 року я на війні допомогаю чим можу військовим, волонтерам, переселенцям. В мене немає жадібності. Я буду продовжувати цю справу. Хочу бути не голословною, а відповідальною. Якщо я щось не зможу зробити, то вибачусь.

Моя функція - комунікація та об'єднання людей! Якщо вирішу для себе піти в політику, то на певний час залишу кар'єру! Якщо ні, то буду співати надалі, але на двох стільцях сидіти не можна.

-Ви маєте намір брати участь з новоствореним рухом на парламентських виборах?

-Це питання ще обговорюється ми поки не готові дати конкретну відповідь.

-Вам вже хтось із політичних партій пропонував співпрацю?

-Багато хто пропонував. У зв’язку з тим що поки ми все зважуємо я не можу конкретно дати відповідь, бо говорити про наміри можна, але я більше люблю розмовляти по факту.

-У батальйоні "Аратта" воює відомий актор Анатолій Пашинін. Ви з ним знайомі? Він буде якось причетний до нового об'єднання?

-Він простий боєць, і все буде відбуватися за наказом комбата Андрія Гергерта.

-Як часто Ви їздите на Донбас? Де саме буваєте?

-Ми були взимку в місті Щастя, Краматорськ, Костянтинівка, навесні - Маріуполь.

-Ви на запрошення приїжджаєте в конкретну частину або самі обираєте місто?

- Я приїжджаю до всіх, хто мене кличе. Хлопці іноді не пускають, коли тривають важкі бої - так було в Авдіївці та в Широкіно. Ми повинні були туди їхати, але було дуже небезпечно і ми відклали поїздку.

-Ви спілкуєтеся з нашими бійцями - про що просять або запитують Вас?

-Ми спілкуємося на різні теми, багато знаю про війну, співаємо зараз, іноді бувають дуже сумні розмови. Взагалі просто розмовляємо про життя і як жити потім, коли закінчиться війна! Я дуже люблю до них приїжджати, бо там дійсно справжня дружба і справжні люди.

-Коли Ви виступаєте перед військовими - що особисто відчуваєте?

-Дуже велику відповідальність за кожне слово за кожну пісню, для мене це особливі концерти, я намагаюся віддати все тепло яке в мене є!!! Вони всі дуже вдячні, коли до приїжджаєш до них, та дуже люблять приймати і годувати.

Фото з Фейсбук-сторніки А.Приходько

-А як часто Ви були на Донбасі до війни?

-Я неодноразово була в тих містах, і багато виступала!

-А що за історія була з Вашим викраденням?

-Це було у місті Попасній коли ми приїхали в тільки но звільнене місто! Ми почали виступати, і був повний зал і мені повідомили про те що вони перехватили розмову сепаратистів про моє викрадення, ми одразу вийшли і був вже запланований план мого пересування с точки А до точки Б! Тоді дійсно я дуже злякалася, бо вивозили мене наші бійці дуже швидко і організовано і треба було чітко слідувати їх наказам.

-Війна змінила в цілому культурну карту нашої країни? У якому напрямку?

-Зараз взагалі культура України змінюється на всі 100% . Раніше в Києві практично не можливо було почути українську мову, зараз люди перестали стидатися і почали розмовляти все більше, і більше і більше... Це дуже тішить, я особисто з 15 року вивчаю мову, і намагаюсь на всі інтерв'ю відповідати українською! По всіх напрямках відбуваються зміни, в музиці, в поезії, і наша зараз задача - не розгубити все це! А намагатися заохочувати молодь і всіх бажаючих розвивати культурний простір України.

-Ви відмовилися від російських нагород, а з кимось продовжуєте спілкуватися з РФ - колеги чи друзі?

-В мене залишилась хрещена мати моїх дітей, вона була на Майдані - я неодноразово її запрошувала на Майдан і вона була зі мною... Більше нікого нема! Всі стосунки я порвала з усіма, хто у РФ.

-У листопаді 2017 року Ви отримали - звання заслуженої артистки України. Для Вас особисто ця нагорода наскільки вагома?

-Хочу подякувати всім українцям за цю нагороду бо якщо б не вони, то нічого б не було! Це перша нагорода в моїй країні!

-Після цього якось змінилася музична кар'єра?

-Вона змінилася на зовсім інше життя, зовсім інша музика , пісні...Все почала писати сама, пишу вірші, музику, зараз роблю україномовний альбом яким я дуже пишаюся! Тому все змінилося на краще і радію, що стала справжнім музикантом.

-Над якими ще музичними проектами зараз працюєте?

-Вперше спробувала себе як ведуча на телеканалі ICTV у передачі «Секретний фронт» - в мене у вересні дебют. Ще готуюся до зйомок кліпа на пісню «Саме той».

-Хто з українських співаків українського шоу-бізнесу Вам імпонує?

- "Океан Єльзи"! Це улюблена моя группа.

-Якою є ситуація зараз навколо позову, поданого проти творців ролика про агітацію за П.Порошенко?

- Вже пройшли два судових слухання і сам суд призначили на 13 вересня. Ми викликали адміністрацію президента та міністра культури до суду! Побачимо як вони будуть себе вести.

-Крім компенсації розміром 521 тис, Ви вимагаєте в суді моральне відшкодування -1 гривню. Чому саме 1 гривня?

-Тому що я за правду, мені не треба грошей, я не за цим йшла до суду. Я заберу те, що мені належить по закону, і все.

-Ви говорили, що до суду справу можна було не доводити, якби перед вами вибачилися. Тобто ніяких спроб з того боку абсолютно не було?

-Ні! Ніхто не вибачився. Навіть не намагалися це зробити.

-А як Ви думаєте, чому не було вибачень?

-Бо для таких чоловіків, як вони, то напевно якісь незручності вибачитись перед жінкою, яку вони обдурили. І мені соромно за таких чоловіків.

-Тобто, ця ситуація свідчить про безвідповідальність саме продюсерського центру чи все-таки політсили?

-Це стосується всіх, від міністра культури до Цапенко, який є режисером, та до людей з Адміністрації президента. Цю справу я все одно доведу до кінця - у разі потреби буду звертатися до Європейського суду.

Бесіду вела Ірина Голіздра, "ОстроВ"

Статьи

Страна
30.05.2024
09:14

"Поменять парадигму". Военнослужащие рассказывают о своем опыте лечения после ранений в Украине

Судьбу каждого раненого решает, таким образом, военный врач, ответственный за направление. Некоторым везет попасть в нужное место. Виктору Комарницкому не повезло.
Луганск
29.05.2024
10:47

Луганский дневник. Бесстыдница

Есть те, кто умудряется заочно оформлять украинские пенсии и заново пересчитывать российские за 6000 рублей независимо от результата. На спрос найдётся предложение.
Мир
28.05.2024
08:27

«Если Путин захочет вернуть Януковича на царство, всё возможно». Российские СМИ об Украине

Всем известно, что срок его легитимности, как президента, не истёк, а был прерван государственным переворотом на Украине. Появление Януковича в разгар переговоров Путина и Лукашенко не смогли проигнорировать даже украинские политики, которые начали...
Все статьи