Дебаты на "Олимпийском". Вступительное слово Петра Порошенко

Вступительное слово кандидата в президенты Украины Петра Порошенко на стадионе "Олимпийский" 19.04. 2019 г. (Текст записан телеканалом 112.Украина).

"Добрий вечір, Україно! Добрий вечір, НСК "Олімпійський"!

Нарешті ми змогли зібратися на дебати, через довгих 3 тижні, поки ми чекали, поки спроможеться команда мого опонента, наважиться з’явитися перед українським народом. І дуже важливо, що ми маємо позицію, що коли ховається пан Володимир від журналістів, коли ховається пан Володимир від опонента, а головне – ховається від українського народу, бо право українського народу, врешті-решт, знати, а що саме збирається робити кандидат в президенти воюючої країни, і збирається робити він, а не його члени штабу, а не його консультанти, а не його радники. І ми так і не дізналися.

Бо для українського народу в першу чергу надзвичайно важливо знати майбутнє, а не обливати один одного брудом, знати як перемагати ворога, а не розповсюджувати російські фейки. В нас сьогодні дуже ефективно працює пропаганда Росії як частина гібридної війни проти нашої держави, і сьогодні ми, нарешті, добилися, і я вас вітаю з цим, дорогий український народе, і я вас вітаю з цим, дорогі українці, які зібралися на цьому стадіоні.

Дивне місце для проведення дебатів, але це рішення я прийняв. І ми стоїмо сьогодні перед зовнішніми викликами, викликами, які потребують від президента мужності і сили, викликами, які потребують від президента міжнародного досвіду.

Як кандидат в президенти збирається утримувати міжнародну коаліцію, яку ми крок за кроком будували ці 5 років? Як він збирається виконувати функції верховного головнокомандувача?

Хоча ваша команда сказала, що ви вже почали курс молодого бійця. Це гарна річ. Але варто було його почати 4 роки тому, в 2014-му, коли країна потребувала зусилля всіх волонтерів і добровольців, а Володимир ховався від повісток, куди його викликали військкомати. І я впевнений, що це неприпустимо. І я наголошую, що якщо ми не маємо відповідей на ці питання, це слабкий голова держави, слабкий, який не зможе втримати удари Путіна, слабкий, бо це позиція, яка загрожує державі – ризики зашкалюють.

І я хочу наголосити, що я вірю, що пан Володимир не хоче здати Україну, я вірю, що пан Володимир і мрії не має затягнути Україну назад в Російську імперію. Але Путін має цю мрію.

І якщо він не знає, як цьому протистояти, на сьогоднішній день ми точно маємо прибирати всі ризики з українського майбутнього. Я наголошую, що на сьогоднішній день ми маємо лише дуже красиву обгортку, дорогу, яскраву, і в цій обгортці кожний може знайти собі те, що він хоче: хто – зниження тарифів, про яке сьогодні говорив Володимир, хто – зарплати вчителів по 4 тисячі доларів, хтось може знайти підвищення пенсій, хтось – повернення в Росію, а хтось може знайти і дуже важливий рух в Європу.

Але, пане Володимире, ви самі сказали, що ви кіт в мішку. Так от – ви не кіт в мішку, ви – мішок, а в вашому мішку сьогодні чотири коти, включаючи олігархів, колишніх регіоналів і всього того, що загрожує моєї державі. І ми вас не допустимо до влади, шановний пане Володимире!".

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи