Участники Народного вече в Киеве намерены огласить «вне закона» режим Януковича

Участники Народного вече в Киеве готовы огласить «вне закона» режим Виктора Януковича и начать подготовку к общенациональной забастовке. Об этом речь идет в проекте резолюции Народного вече, текстом которого располагает «ОстроВ».

«… ми, громадяни, керуючись Конституцією України – беремо владу в свої руки та оголошуємо поза законом режим Януковича. Людина, яка сьогодні займає офіс президента,віднині не має жодного легітимного і морального права називатисяглавою держави і виконувати його обов’язки», - говорится в тексте проекта резолюции.

В ответ на «преступные действия власти, которые представляют прямую угрозу жизни и здоровью граждан» участники Народного вече намерены:

«1. Оголосити тотальну мобілізацію усіх опозиційних сил,патріотичної громадськості та закликати до проведення акції громадської непокори.

2. Підтримати організацію Штабу національного спротиву (ШАНС), створеного опозиційними політичними партіями «Батьківщиною», «Свободою» та УДАРом із залученням представників громадськості, студентства, страйкомів, усіх, хто відстоює європейський вибір України.

Створити обласні відділення Штабу національного спротиву, як єдину альтернативу злочинній владі та задля організації опору злочинному режимові по всій Україні.

3. Підготувати проведення Загальнонаціонального страйку з центром у м. Києві.

4. Доручити опозиційним політичним силам організувати скликання позачергових сесій місцевих рад, на яких ухвалити резолюції щодо негайної відставки Уряду Миколи Азарова та Віктора Януковича з посади президента, прийняти рішення про недовіру місцевим органам виконавчої влади.

5. Вимагати арешту та притягнення до кримінальної відповідальності міністра внутрішніх справ Захарченка, винного у виконанні злочинного наказу щодо кривавого розгону учасників Євромайдану.

Домагатися відставки уряду Миколи Азарова та Віктора Януковича з посади президента за зраду національних інтересів України тавіддання злочинного наказу про побиття учасників Євромайдану в м.Києві із подальшим притягненням його до кримінальної відповідальності.

Вимагати проведення одночасних дострокових президентських та парламентських виборів в Україні.

6. Вимагати негайного застосування персональних санкцій зі сторони США, Європейського Союзу та інших демократичних країн світу до режиму Януковича за систематичне і грубе порушення основоположних прав людини і громадянина в Україні.

Санкції мають включати заборону на в’їзд, замороження банківських рахунків, активів та власності всіх вітчизняних високопосадовців, причетних до репресій проти власного народу.

7. Вимагати ліквідації антинародного спецпідрозділу «Беркут», звільнення з органів МВС без права поновлення та притягнення до відповідальності керівництва підрозділу і всіх бійців, які брали участь в побитті дітей, журналістів та інших громадян на Майдані Незалежності в м. Києві».

Присоединяйтесь к "ОстроВу" в Facebook, ВКонтакте, Twitter, чтобы быть в курсе последних новостей.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи