Так говорила Верховная Рада. Полный текст постановления

Постанова Верховної Ради України "Про політичну ситуацію в Україні, пов’язану з оголошенням Указу Президенту України від 2 квітня 2007 року "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України"

Незважаючи на досягнення позитивних змін в соціально-економічній сфері, ігноруючи суспільну думку і Конституцію України на догоду невеликій групі безвідповідальних політиків Указом від 2 квітня 2007 року прийняв рішення про дострокове припинення повноважень єдиного органу законодавчої влади в державі – Верховної Ради України.

Реалізація Указу, у разі набуття ним чинності, неминуче призведе до штучного створення реальної кризової ситуації в державі, дестабілізації економіки, громадянського протистояння з непередбачуваними наслідками, компрометації України в зовнішньополітичній сфері, втрати довіри до неї з боку зарубіжних партнерів та інших негативних наслідків.

Ураховуючи викладене та усвідомлюючи відповідальність перед українським народом, з метою забезпечення стабільності в державі, запобігання негативному розвитку подій, створення умов для подальших позитивних змін в економічній та політичній сфері, Верховна Рада України постановляє:

1. Відзначити, що Указ Президента України від 2 квітня 2007 року «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України» виданий з порушенням статей 3, 19 і 90 та пунктів 8 частини першої статі 106 Конституції України і створює вкрай небезпечний прецедент вольового вирішення надзвичайно важливого для держави і суспільства питання і не може бути виконаний.

У зв’язку з цим вважати неприпустимим вчинення будь-яких дій, спрямованих на підготовку і проведення дострокових виборів народних депутатів України.

2. Заборонити Кабінету Міністрів України виділення коштів на проведення позачергових виборів до Верховної Ради України, виходячи з того, що згідно із статтями 92, 95 Конституції України асигнування на зазначені цілі повинні передбачатися шляхом внесення відповідних змін до Закону України «Про державний бюджет України» на 2007 рік.

3 Ця постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова

Верховної Ради України (підпис) О. Мороз

f-f

«Остров»

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи