Заявление парламентской фракции Партии регионов относительно перерыва в работе ВРУ

Фракція Партії регіонів висловлює рішучий протест проти брутального порушення регламенту роботи Верховної Ради України, яке було спричинене діями фракцій "Наша Україна", Соціалістичної партії України та БЮТ. Ігноруючи статтю 47 (пункт п'ятий) Регламенту Верховної Ради України, було проголосовано перерву в роботі першої сесії п'ятого скликання до 7 червня. Таку велику перерву в роботі сесії було зроблено з єдиною метою – затягнути час, щоб продовжити безконечні, що тривають уже багато місяців, інтриги зі створення так званої помаранчевої коаліції. У час, коли не лише день, коли одна година – на вагу золота, коли треба негайно взятися за вирішення дуже болючих економічних проблем, коли держава опинилася над енергетичною прірвою, що може призвести до повного колапсу і втрати незалежності України, помаранчеві продовжують інтриги і марнування часу. Вони не дають можливості для конструктивної роботи нового парламенту, на ефективну діяльність якого так розраховує змучений їхніми експериментами народ.

Причому дії оранжевих сил, як завжди, розрізнені. З одного боку Президент заявляє сьогодні, що треба негайно приступати до формування Конституційного Суду України. Бо в зворотньому випадку, підкреслює він, ми робимо злочин перед народом. З іншого боку – пропрезидентські сили тут же роблять перерву аж до сьомого червня, демонструючи тим самим, що вони нікуди не поспішають, а народ, мовляв, почекає, поки ми будемо ще і ще радитися про сумнозвісну одноколірну коаліцію.

Фракція Партії регіонів України заявляє рішучий протест проти штучного, навмисного затягування з початком ефективної праці нового парламенту. Підкреслюємо ще раз – в обстановці економічної кризи і загрози колапсу для всієї економіки, в ситуації, коли небезпека стоїть не те, що на порозі, а вже ступила в домівки наших громадян, ми закликаємо до консолідації всіх здорових сил, до громадянської позиції, коли інтереси народу треба поставити над вузькопартійними. Ми закликаємо до пошуку конструктивних шляхів, до праці на благо народу не окремих політичних сил. Ми закликаємо до того, щоб Верховна Рада відстоювала інтереси всієї України, щоб вона консолідувала народ, а не розділяла його, сіючи розбрат і неприязнь.

Ми звертаємося сьогодні до всіх громадян України як політична сила, яка готова до конструктивної, плідної і ефективної роботи. І ми переконані – народ України підтримує саме таку позицію, саме такий підхід. Коли дотримання права і інтереси людей ставляться понад усе.

а-а

«Остров»

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи