Родина Гриньківих голодує в Івано-Франківську під «білим домом» (фото)






Родина Гриньківих оголосила про голодування та виставила пікет біля адміністративного будинку в місті Івано-Франківську, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Акція родини Гриньківих триває вже на протязі 6-ти років. Родина позбавлена житла.

«Ми не маємо ні паспортів, ні приписки, ми навіть не громадяни України. Ми позбавлені власного житла, роботи, - каже Василь Гриньків. – Президент України Віктор Ющенко обіцяв в серпні 2008 року вирішити наше питання. Ми зустрілися з ним тут біля адміністративного будинку, проровдячи акцію протесту, і він сказав, що пора розставити крапки на «ї» в цій історії».

Минулого року, 10 грудня, ми знову стрілися з Ющенком якраз перед виборами , - каже дружина пана Гриньківа Ірина. - Він взяв від нас документи і в присутності тодішнього губернатора М.Палійчука і сказав нам таке: «паспорти і житло я беру на себе». Але й по нині для нас ніхто нічого не зробив.

Пікетувальники відвідали новопризначеного губернатора Івано-Франківщини М.Вишиванюка 13 квітня і подали на нього офіційний запит. Тепер минуло 15 днів, і вони, не отримавши ніякого реагування, розпочали голодування. Тим часом М.Вишиванюк в коментарі з цього приводу журналістам «24 каналу» сказав: «в цій справі розберуться юристи».

 

 

 

 

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи