У Тернополі планують збудувати дві окружні дороги



Тернополяни обговорили новий Генеральний план міста. Представники архітектурного управління міста та інституту «Діпромісто» запропонували своє бачення розвитку Тернополя на найближчі 20 років. На розсуд громадськості представили тільки основне креслення Генплану, - повідомляє «Тернопільська правда».

Згідно з Генпланом, місто розшириться у західному напрямку. Праворуч від Львівської траси, за Кутківцями, планують будівництво Західного житлового масиву. Це буде найзеленіша частина Тернополя, – розповідає автор Генерального плану Володимир Токарєв.
Аби не зростало навантаження на дамбу, Західний масив з’єднають з вулицею Бродівською – відтак, над річкою Серет збудують новий міст.
Щоб зменшити потік автомобілів на центральних вулицях, на південь від міста планують збудувати дві окружні дороги. По великому кільцю, як пояснив Володимир Токарєв, їздитиме увесь транзитний транспорт. Малим кільцем їздитимуть тернополяни, а також мешканці прилеглих сіл.
Аби розвантажити існуючі вулиці міста, планують продовжити дорогу на вулиці Галицькій. Відповідно до нового плану, перенесуть і  міжміський автовокзал. Він буде розташований біля Збаразького кільця, аби транзитні автобуси не заїжджали в центр міста.
Нагадаємо, попередній Генеральний план виготовили ще на початку 1980-х років минулого століття, і термін його дії закінчився ще у 2005 році. Новий ж документ почали розробляти у 2008-му. Після громадського обговорення Генплан затвердить міська рада.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи