Тернопільські "свободівці" звернулися до Генпрокуратури та СБУ перевірити законність дій міліці



Фракція ВО "Свобода" у Тернопільській облраді обурена незаконними діями правоохоронних органів. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода".

22 квітня 2010 року відбулося третє пленарне засідання 31 сесії Тернопільської обласної ради. За ініціативою фракції ВО "Свобода" у порядок денний було запропоновано внести проект рішення щодо звернення до Президента України, Верховної Ради України, Генеральної Прокуратури України, Служби Безпеки України щодо розслідування незаконних дій правоохоронців відносно депутатів Львівської обласної ради від ВО "Свобода". Це питання не набрало достатньої кількості голосів для внесення в порядок денний.

"Ми, депутати Тернопільської обласної ради, вимагаємо дати правову оцінку та притягнути до відповідальності осіб, винних у порушенні Конституції України та Закону України „Про статус депутатів місцевих рад" на території Львівської обласної ради.

20 квітня 2010 року під час сесійного засідання Львівської обласної ради міліціонери під керівництвом заступника начальника головного управління МВСУ у Львівській області Михайла Дзюдзя не пускали депутатів фракції ВО „Свобода" Ірину Сех та Олега Панькевича до сесійної зали, застосовуючи грубу фізичну силу.

Вимагаємо від Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України провести негайну перевірку законності дій начальника головного управління МВСУ у Львівській області депутата Михайла Дзюдзя, встановити коло осіб причетних до злочину, та здійснити заходи прокурорського реагування щодо порушення законодавства з боку правоохоронців, які, зловживаючи владою, посягають на Конституційні засади Народовладдя та перешкоджають депутатам здійснювати законні повноваження. Вимагаємо від Президента України, як Гаранта Конституції України, взяти справу під особистий контроль. Від Верховної Ради України – зобов’язати Міністра Внутрішніх Справ у сесійній залі Верховної ради України відзвітувати про зазначені події.

Вважаємо неприпустимими та вкрай небезпечними для Держави будь-які спроби обмеження депутатів місцевих рад у здійсненні законних повноважень", - йдеться у зверненні фракції ВО "Свобода" у Тернопільській обласній раді.

"Вражає байдужість так званих націонал демократів щодо даного питання. Після приходу нової влади в Україні ми неодноразово спостерігаємо незаконні та неправомірні дії з боку правоохоронних органів. Всупереч закону, за вказівками окремих можновладців, здійснюється тиск та обмеження прав громадян України. Цьому свідчать масові затримання українських націоналістів під час фотовиставки "Волинська різня – польські та єврейські жертви ОУН-УПА", одеських патріотів після Маршу пам’яті Максима Чайки. Дійшло і до депутатів Львівської обласної ради. Спостерігаємо за великим тиском, переслідуванням незалежних журналістів та незаконними обшуками у їх помешканнях. Свобода неодноразово заявляла про те, що потрібно боротися з олігархічними кланами, котрі зараз панують, боротися проти системи, яка на превеликий жаль, ще з совецьких часів не була зруйнована. Режим Януковича перетворює незалежну Україну, за яку боролися наші діди та прадіди, на поліцейську державу. Вкотре ми переконуємось – нам необхідна нова система влади, що діє за принципами національної та соціальної справедливості, згуртована під прапором української національної ідеї", - зазначив голова фракції ВО "Свобода" у Тернопільській обласній раді Олег Сиротюк.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи