"Прикарпаття" розписало результативну нічию з "Нивою"

Вчора відбувся черговий матч першої ліги чемпіонату України з футболу, - повідомляє "pravda.if.ua".

За дещо інших обставин 21 квітня 2010 року для івано-франківської команди було б позначено червоним кольором. Річ у тім, що саме в цей день 70 років тому свій перший матч зіграв місцевий «Спартак», який згодом приніс нашому регіону гучну футбольну славу. Однак нині ситуацію у франківському футболі така, що не до ювілеїв. Та й сьогоднішнє «Прикарпаття» не є прямим спадкоємцем «червоно-білих». Ті, до речі, свою прем’єрну гру виграли у земляків з «Локомотива». Якщо не помиляюся, з рахунком 3:2.

Перемога дуже була потрібна й «Прикарпаттю». Настільки, що керманичі клубу пожертвували грою в Севастополі, відправивши туди «дублерів». Хоча, там і основі нічого не світило... У матчі з лідером одразу п’ятеро гравців «Прикарпаття» дебютували в першому дивізіоні. Звісно, ніхто з них на матч із «Нивою» не вийшов. Такий хід мав би зробити прикарпатців свіжішими напередодні дуже важливого двобою з сусідами як по турнірній таблиці, так і географічно. Але хитрі маневри франківцям не допомогли, як, між іншим, і «Севастополю», який проти «Прикарпаття» теж «крутив» зі складом.

Щодо «Ниви», то вона напередодні двобою дозаявила трьох новачків. Щоправда, в старті вийшов лише Роман Дуда, а Юрій Федосенко і Володимир Вербний вийшли на поле у другому таймі. І, мабуть, каші не зіпсували.

Прихильники обох команд вже й забули, коли їх улюбленці востаннє перемагали. Тож давайте пригадувати. «Прикарпаття» востаннє робило це 23 вересня минулого року в домашньому поєдинку з «Арсеналом» (2:0). «Нива» не перемагала з ?? жовтня - ?:? дома з «». Відтак безвиграшна серія перших налічувала 13 матчів (з них тільки дві нічиї!), другі обходяться без вікторій в 10 поєдинках поспіль (і лише одна мирова). Матч на стадіоні «Рух» продовжив ці сумні серії. А які тут колись були міцні самобутні команди. Здається й зараз вболівальники зі стажем без зупинки назвуть тих, хто грав, приміром, наприкінці 1980-х. Що не ім’я, то легенда...

Суперникам важко було відмовити у бажанні досягти позитивного результату. Тільки-от майстерності аутсайдерам все ж таки бракувало. Гра, хоч і проходила жваво, велася між штрафними майданчиками. За таких умов не зайвими були б дальні постріли, та ними послуговувалися лише гості. У цьому компоненті впродовж матчу виділявся Беркита. Двічі Локатирю, аби відвести загрозу своїм воротам, довелося демонструвати власну майстерність. На 71-й хвилині м’яч від рук голкіпера навіть влучив у стійку.

На той момент рахунок вже був 1:1 і періщив сильний дощ. А розпочиналося все досить спокійно, під сонячним промінням. Коли на зелений газон впали перші краплини дощу, господарі відкрили рахунок. Після флангової передачі Миколи Ревуцького Богдан Слука зрізав «снаряд» у власні ворота. Зазначимо, що за спиною оборонця вже чатував хтось з франківців, тож м’яч все одно полетів би в ціль. Напевно... До перерви гості ще встигли виконати два небезпечні кутові, але франківці відвели загрозу.

На початку другого тайму господарі затисли «Ниву» на її половині. Ну от, подумалося, й дається взнаки те, що франківці «пропустили» попередній тур. Якби ж то... Тернополяни несподівано заграли у швидкий комбінаційний футбол. І вже зовсім скоро встановили паритет. Гол був схожим на той, що забивали франківці. Тільки передача з правого флагу пішла верхом, і ніким не прикритий, найвищий серед гостей Віталій Городецький спокійно переправив м’яч у сітку. Гра гостей й надалі виглядала більш привабливою. Як мовилося вище, вони регулярно обстрілювали ворота гостей здалеку. Натомість у франківців нічого не клеїлося. Та й азарту у гостей було більше. Нічию вони цілком заслужили.

Нещодавнопризначений наставник «Ниви» Едуард Павлов відзначив обох суперників насамперед за старання. Тернополяни перебувають нині у пошуках оптимального поєднання гравців. Дошкуляють команді травми, через що вже на 11 хвилині довелося замінити Єжижанського, який, між іншим, є вихованцем франківського футболу (торік виступав у першості області за «Чорногору-Ніку» з обласного центру).

Забитий за допомогою суперника м’яч зіграв з «Прикарпаттям» злий жарт, вважає наставник команди Сергій Пташник. Гравці чомусь подумали, що справу зроблено. Найболючішими для тренера є дії нападників. А загалом... Як «Прикарпаття» готувалося до сезону, так і грає. Складається таке враження, що гравці після 30-35 хвилини тайму зупиняються.

Далі «Прикарпаття» вирушає у спарений виїзд за маршрутом Чернігів - Харків (в першій столиці прикарпатці зустрінуться з місцевим ФК, за календарем ця гра мала відбутися ще в липні минулого року!!!), а потім на них очікує домашнє дербі з «Енергетиком». І все це за вісім діб!

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи