З травня започаткують авіарейси «Київ-Тернопіль» та «Тернопіль-Київ»



Авіарейси «Київ-Тернопіль» та «Тернопіль-Київ» буде започатковано у травні цього року. Про це йшлося на нараді з питань відновлення роботи Тернопільського аеропорту, яку провів голова обласної державної адміністрації Ярослав Сухий спільно з головою обласної ради Олексієм Кайдою. Про це "ОстроВ" повідомили в прес-службі Тернопільської ОДА.

З цієї нагоди до Тернополя спеціально прибув директор авіакомпанії «Мотор Січ» Геннадій Маслов.
«Регулярні рейси з Києва до Тернополя та з Тернополя до Києва є вимогою часу і одним із стимулів розвитку нашого регіону. Тому мусимо командою, спільними зусиллями обласної влади, всіх зацікавлених сторін, сприяти реалізації цього проекту», - сказав, розпочинаючи нараду голова ОДА Ярослав Сухий.
Представники КП “Тернопільавіаавтотранс” поінформували присутніх про готовність аеропорту до прийому авіарейсів та про перспективи подальшого розвитку підприємства.
Зокрема зазначено, що летовище готове до прийому літаків, ведеться реконструкція приміщень необхідних для повноцінного функціонування аеропорту, вирішено питання з місцем перебування та відпочинку льотного екіпажу  авіакомпанії «Мотор Січ».
Перебуваючи на Тернопільщині Геннадій Маслов провів ряд зустрічей з фахівцями у сфері авіаперевезень, ознайомився з можливостями місцевого аеропорту та обговорив примірний графік майбутніх рейсів.
Зокрема запропоновано здійснювати авіарейси «Жуляни (Київ) - Тернопіль» та «Тернопіль - Жуляни (Київ)» двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю, що обумовлено особливістю пасажиропотоку.
Планується почати такі перельоти наприкінці травня.
Розглядається також можливість у курортний сезон здійснювати відповідні авіарейси за маршрутом «Тернопіль- Жуляни (Київ) - Сімферополь».
Вартість квитка на авіарейси наразі узгоджується.

Довідково:
Авіакомпанія «Мотор Січ» створена в 1984 році і є одним з підрозділів у складі ВАТ "Мотор Січ". Авіакомпанія оснащена пасажирськими і транспортними літаками та вертольотами, екіпажі яких мають всі необхідні сертифікати й ліцензії, що дозволяють забезпечувати доставку людей і вантажів.  Парк літаків авіакомпанії складають: Як-40, Як-42, Ан-12, Ан-24, Ан-26, Ан-74ТК-200, Ан-140.

Статьи

Мир
16.04.2024
09:07

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Страна
12.04.2024
15:51

Ипотечная программа "єОселя": шанс на жилье, который не всем по карману

Главная особенность программы – это возможность приобрести жилье в ипотеку под 3-7% сроком на 20 лет с минимальным взносом 20%. Подобных условий еще никогда не было на ипотечном рынке Украины, поэтому неудивительно, что программа пользуется...
Все статьи