20 тролейбусів не вистачає Тернополю для перевезення всіх пасажирів



У Тернополі незабаром можуть з’явитися тролейбуси «Богдан», - повідомляє «ІНТБ».

20 тролейбусів не вистачає Тернополю, аби перевозити всіх пасажирів, – каже міський голова Роман Заставний. Проблему може вирішити корпорація «Богдан». 16 квітня вона презентувала у Тернополі свою техніку.

Володимир Гунчик, віце-президент корпорації «Богдан»: «Ми приїхали в Тернопіль не тільки для того, щоб просто показати техніку і сказати: «Купляйте її в нас». Ми розповідаємо, які є схеми фінансування цих проектів. А також ми розуміємо, яка проблема є в Тернополі з оновлення рухомого складу. І ми розуміємо, що тернопільчани і міська рада мають серйозні наміри щодо вирішення даної проблеми».
Вартість такого тролейбуса – близько півтора мільйона гривень. Одразу місто таких грошей за цілу партію «Богданів» заплатити не в змозі. Їх можна взяти у кредит від Чеського експортно-імпортного банку. Але для цього половина деталей має бути виготовлена саме в цій країні.
Аби ідея спрацювала, тролейбус обладнають електронікою від  чеської фірми «Cegelec». Зокрема, система управління двигуном буде транзисторно-імпульсною.
Віктор Качимов, представник чеської компанії «Квазар – Плюс» в Україні: «Ця система дозволяє економити електроенергію в окремих випадках до 50-60%, порівняно з класичною схемою управління тяговим двигуном».
Окрім тролейбуса, корпорація «Богдан» представила кілька автобусів різного класу – міський, приміський і туристичний.
Зазначимо, щодня в Тернополі на маршрути виїжджає 48 тролейбусів і 222 автобуси. Більшість тролейбусів вже давно вичерпали свій ресурс, а тому потребують заміни.

Статьи

Страна
20.04.2024
10:00

Тучи на горизонте, или Почему у бизнеса "портится настроение"?

Валовой внутренний продукт (ВВП) за январь-февраль вырос на 3,6%, по данным Минэкономики. Не стоит забывать, что в январе 2023 г. зафиксировано падение на 32%, в феврале – на 26%. Сейчас - рост...
Мир
20.04.2024
09:31

"Трамп хочет, чтобы Конгресс принял решение о помощи Украине". Обзор западных медиа

Если Трамп вернется в должность и попытается протолкнуть мирное соглашение между Россией и Украиной, ему нужно, чтобы Украина имела сильную военную позицию
Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Все статьи