Третина дітей не зможуть піти до дитсадків через брак місць в Івано-Франківську

За підрахунками «ГК», принаймні третина маленьких франківчан у вересні не зможе піти у дитячий садочок через брак місць, - повідомляє "Галицький кореспондент".

Щоби встигнути «стати на чергу», батьки поспішають записати своїх малюків у дитсадок задовго до офіційного набору. Вони скаржаться, що за прийом дитини у дошкільний заклад з них вимагають чималі «благодійні внески».

Зараз на обліку міськвно 1500 дітей 2007-го року народження, які збираються піти в садок у вересні. Але на 100 місць у Івано-Франківську претендує 139 дітей, відтак щонайменше третина діток до дошкільних закладів не потрапить. Причиною цьому, перш за все, є швидке зростання народжуваності. Особливо плодовитим виявився 2007 рік, коли батькам почали видавати державну допомогу на дітей.

Всього у місті працюють 27 дитячих садочків та 5 шкіл-садків із дошкільними групами, які охоплюють лише 77% дітей дошкільного віку. Садочків відчутно бракує, але будувати нові влада не поспішає.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи