До 65 річниці Перемоги ветеранам відремонтують квартири на Прикарпатті

8 травня в Івано-Франківську відбудуться урочистості до 65-річниці Перемоги в Великій Вітчизняній війні, 9 травня урочистості заплановано провести в районних центрах Прикарпаття, - повідомляє "ZAXID.NET".

Про це повідомив т.в.о. заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації Роман Струтинський на засіданні ради з питань соціально-економічного розвитку та боротьби з хабарництвом і корупцією в області . За його словами, влада області вже напрацювала заходи і програму на 2010 рік, який вважатимуть роком ветеранів.

Насамперед буде ретельно вивчено матеріально-побутові умови життя ветеранів та жертв нацистських репресій. При потребі ветеранам буде видана грошова, товарна та благодійна допомога, на яку буде залучено кошти з бюджету та від благодійних організацій.

Також Струтинський наголосив, що за потреби у помешканнях ветеранів буде здійснено ремонт та надано тверде паливо і скраплений газ.

Під пильною увагою обласної влади буде медичне забезпечення ветеранів та жертв нацистських репресій. Влада має на меті провести роботу з перевізниками всіх форм власності щодо перевезення пільгових категорій населення в області. У навчальних закладах Прикарпаття та в культурно-мистецьких центрах області вже плануються зустрічі ветеранів з молоддю. Струтинський закликав журналістів до підготовки тематичних матеріалів та виступів ветеранів, вчених, істориків та науковців в місцевих ЗМІ.

8 травня в Івано-Франківську в Меморіальному комплексі відбудеться покладання вінків та квітів, запланована панахида та мітинг-реквієм. На це дійство очікують делегації з усіх районів Прикарпаття за участю ветеранів. Опісля офіційних заходів, ветеранів запросять до музично-драматичного театру на урочисті вітання та концерт, який завершиться святковим обідом.

"Всі заходи мають бути чітко продумані та організовані", - наголосив Струтинський.

За його словами, заходи спрямовані на консолідацію ветеранів Великої вітчизняної війни та ветеранів визвольних змагань.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи