До 65 річниці Перемоги ветеранам відремонтують квартири на Прикарпатті

8 травня в Івано-Франківську відбудуться урочистості до 65-річниці Перемоги в Великій Вітчизняній війні, 9 травня урочистості заплановано провести в районних центрах Прикарпаття, - повідомляє "ZAXID.NET".

Про це повідомив т.в.о. заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації Роман Струтинський на засіданні ради з питань соціально-економічного розвитку та боротьби з хабарництвом і корупцією в області . За його словами, влада області вже напрацювала заходи і програму на 2010 рік, який вважатимуть роком ветеранів.

Насамперед буде ретельно вивчено матеріально-побутові умови життя ветеранів та жертв нацистських репресій. При потребі ветеранам буде видана грошова, товарна та благодійна допомога, на яку буде залучено кошти з бюджету та від благодійних організацій.

Також Струтинський наголосив, що за потреби у помешканнях ветеранів буде здійснено ремонт та надано тверде паливо і скраплений газ.

Під пильною увагою обласної влади буде медичне забезпечення ветеранів та жертв нацистських репресій. Влада має на меті провести роботу з перевізниками всіх форм власності щодо перевезення пільгових категорій населення в області. У навчальних закладах Прикарпаття та в культурно-мистецьких центрах області вже плануються зустрічі ветеранів з молоддю. Струтинський закликав журналістів до підготовки тематичних матеріалів та виступів ветеранів, вчених, істориків та науковців в місцевих ЗМІ.

8 травня в Івано-Франківську в Меморіальному комплексі відбудеться покладання вінків та квітів, запланована панахида та мітинг-реквієм. На це дійство очікують делегації з усіх районів Прикарпаття за участю ветеранів. Опісля офіційних заходів, ветеранів запросять до музично-драматичного театру на урочисті вітання та концерт, який завершиться святковим обідом.

"Всі заходи мають бути чітко продумані та організовані", - наголосив Струтинський.

За його словами, заходи спрямовані на консолідацію ветеранів Великої вітчизняної війни та ветеранів визвольних змагань.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи