Екс-бухгалтера газети «Експрес» підозрюють в ухиленні від сплати податку на 2,6 млн. грн.



Податківці підозрюють екс-головного бухгалтера ТОВ «Видавнича група «Експрес» в ухиленні від сплати податку на прибуток до бюджету в сумі 2,6 млн. грн., — повідомили кореспондента „ОстроВ” у відділі взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПА у Львівській області.

У провадженні слідчого відділу податкової міліції від 18 березня 2010 року знаходиться кримінальна справа щодо ухилення колишнього головного бухгалтера ТОВ «Видавнича група «Експрес» від сплати податку на прибуток до бюджету в сумі 2,6 млн. грн.

Приводом та підставою до порушення кримінальної справи стали неодноразові відмови судів різних інстанцій у задоволені скарги керівників товариства щодо скасування податкового повідомлення-рішення про стягнення нарахованої суми.

У ході розслідування цієї справи слідчий неодноразово викликав на допит керівників ТОВ «Видавнича група «Експрес». Однак, на допит вони не з’являлися та не повідомляли про поважні причини своєї неявки.

Тому, відповідно до вимог ст. 70 Кримінально-процесуального кодексу України, 12 квітня було застосовано привід до колишнього головного бухгалтера товариства.

Після цього біля адмінбудинку ДПА у Львівській області стався інцидент, учасниками якого були Ігор Починок, редактор газети «Експрес», група супроводжуючих його осіб та працівники податкової міліції.

За інформацією податківців, проводиться внутрішнє службове розслідування всіх обставин події, правомірності дій працівників управління податкової міліції та встановлення їх вини.

Хід розслідування знаходиться на особистому контролі Голови ДПА у Львівській області Костянтина Зінкевича. Про його результати і висновки та вжиті заходи податківці обіцяють проінформувати найближчим часом.

Нагадаємо, 13 квітня журналісти газети „Експрес” понад годину блокували міжнародну трасу Київ-Чоп, таким чином висловлюючи свій протест проти дій правоохоронних органів.

12 квітня до квартири директора  газети «Експрес» увірвалось двоє працівників податкової міліції, мотивуючись постановою слідчого про примусовий привід свідка. Після цього відбувся інцидент між журналістами та податківцями біля будинку ДПА у Львівській області.




Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи