Івано-Франківські квіткарі рятують свій бізнес від свавілля чиновників міськвиконкому



Чиновники Івано-Франківського міськвиконкому перешкоджають квіткарям збудувати спеціалізований торгівельний центр, - заявила голова кооперативу «Первоцвіт» Олена Сазанкова на засіданні прес-центру «Вектор»

- Ми маємо свої теплиці, але не маємо облаштованого місця для торгівлі квітами. Це наш бізнес, який годує нас і наші сім’ї, - каже Олена Сазанкова. - За 5 років ходіння владними коридорами ми назбирали папку дозволів вагою у 7кг.Ми отримали дозвіл від місцевої влади збудувати торгівельний центр у центральній частині Івано-Франківська біля Художнього музею. Наразі є всі юридичні погодження Але це місце виявилося ласим шматком у окремих чиновників.

Неподалік від місця, де здійснюється стихійна торгівля квітами, колись була міська громадська вбиральня. Але її ліквідували, забудувавши торговим комплексом. Тепер у центрі міста функціонує тільки один туалет на Вічевому майдані. Тим часом на майдані перед художнім музеєм (колегіатою), який є сакрального площею міста, відбуваються численні громадські заходи, масові релігійні відправи, фестивалі.

- Хто б тільки подивився на те, що робиться за дзвіницею колегіати – то це жах. Тому ми взяли на себе будівництво громадських вбиралень, - повідомила журналістів О. Сазанкова.

Тим часом начальник відділу охорони культурної спадщини  Ігор Панчишин переконаний, що така будівля неестетично виглядатиме в історичній частині міста, і подав позов до Державної служби з питань національної спадщини про заборону будівництва.

Віктор Рудницький, генеральний директор будівельної компанії «Арс-дім», яка виконує будівельні роботи із спорудження згаданого об’єкту, вважає, що новозбудований торговий центр впишеться в оточуючу інфраструктуру.

- Під час роботи ми не зачіпаємо музей. Ми використовуємо нові технології монолітно-каркасного будівництва, де немає ані палі, ані панелей. Це має бути триповерхова будівля у стилі столичного готелю «Хаят», з дзеркальним відображенням усього, що є на подвір’ї, - говорить В.Рудницький.




Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи