Боротися і попередити насильство в сім’ї вчать тернополян



Тернополяни беруть участь у навчанні-тренінгу з впровадження корекційних програм, для осіб, які вчиняють насильство в сім’ї.

Тренінг проходить в рамках спільного проекту Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту та ОБСЕ в Україні «Викоренення насильства в сім’ї в Україні шляхом підвищення обізнаності щодо проблеми і проведення корекційної роботи з особами, які вчинили насильство в сім’ї». Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Тернопільської ОДА.
Відповідно до змін, внесених до Закону України «Про попередження насильства в сім’ї» в 2010 році впроваджується ще один вид роботи щодо попередження насильства в сім’ї – робота з кривдниками через проходження корекційних програм.
Група, яка представляє Тернопільську область, складається з фахівців головного управління, відділів у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА, лікаря-методиста, психолога громадської організації, соціального педагога, залученого спеціаліста соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Основне завдання, яке стоїть перед фахівцями – це отримання нових знання, необхідних при впровадженні корекційних програм щодо визначення психологічних особливостей осіб, які вчиняють насильство в сім’ї, формування вміння навиків впливу на цих осіб з метою корекції агресивної поведінки.
Всеукраїнські навчальні тренінги проводяться на базі Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району міста Києва.
 Програма передбачає зустрічі з науковцями в області психології, права, представниками міжнародних організацій з питань профілактики насильства в сім’ї, окрім цього навчальна програма насичена практичними тренінгами, які направленні на впровадження в практику отриманих теоретичних знань.
По завершенні курсу навчання спеціалісти отримають сертифікати якості знань, які дадуть їм можливість здійснювати корекційні програми.

Довідка:
Корекційна програма - програма, спрямована на формування гуманістичних цінностей та ненасильницької моделі поведінки в сім'ї особи, яка вчинила насильство в сім'ї.

Боротися з насильством в сім’ї вчать тернополян

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи