Боротися і попередити насильство в сім’ї вчать тернополян



Тернополяни беруть участь у навчанні-тренінгу з впровадження корекційних програм, для осіб, які вчиняють насильство в сім’ї.

Тренінг проходить в рамках спільного проекту Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту та ОБСЕ в Україні «Викоренення насильства в сім’ї в Україні шляхом підвищення обізнаності щодо проблеми і проведення корекційної роботи з особами, які вчинили насильство в сім’ї». Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Тернопільської ОДА.
Відповідно до змін, внесених до Закону України «Про попередження насильства в сім’ї» в 2010 році впроваджується ще один вид роботи щодо попередження насильства в сім’ї – робота з кривдниками через проходження корекційних програм.
Група, яка представляє Тернопільську область, складається з фахівців головного управління, відділів у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА, лікаря-методиста, психолога громадської організації, соціального педагога, залученого спеціаліста соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Основне завдання, яке стоїть перед фахівцями – це отримання нових знання, необхідних при впровадженні корекційних програм щодо визначення психологічних особливостей осіб, які вчиняють насильство в сім’ї, формування вміння навиків впливу на цих осіб з метою корекції агресивної поведінки.
Всеукраїнські навчальні тренінги проводяться на базі Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району міста Києва.
 Програма передбачає зустрічі з науковцями в області психології, права, представниками міжнародних організацій з питань профілактики насильства в сім’ї, окрім цього навчальна програма насичена практичними тренінгами, які направленні на впровадження в практику отриманих теоретичних знань.
По завершенні курсу навчання спеціалісти отримають сертифікати якості знань, які дадуть їм можливість здійснювати корекційні програми.

Довідка:
Корекційна програма - програма, спрямована на формування гуманістичних цінностей та ненасильницької моделі поведінки в сім'ї особи, яка вчинила насильство в сім'ї.

Боротися з насильством в сім’ї вчать тернополян

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи