Викрадену на Київщині вогнепальну зброю перепродували на Тернопільщині та Рівненщині



Оперативники Тернопільського обласного УБОЗу викрили групу злочинців, котрі займалися крадіжками та продажем вогнепальної зброї, - повідомляє «ЗІК».

Зі злочинного арсеналу правоохоронці вилучили 2 мисливські рушниці, карабін, гвинтівку, 2 пістолети різних калібрів і набої. Небезпечні предмети ділки реалізовували не тільки у Тернопільській, а й Рівненській області.

Оперативники отримали інформацію, що один із мешканців села Кути Шумського району на Тернопільщині переховує вдома незареєстрований нарізний карабін. Міліціонерам, перевіривши вилучену зброю, вдалося встановити, що її раніше викрали з приватного будинку у Вишгородському районі Київської області.

Цього ж дня оперативники провели обшуки у помешканнях ще двох мешканців села. Вдома в одного із них тернопільські убозівці вилучили 2 пістолети марок ТОЗ та ПГШ-790 калібрів 6,3 та 9 мм. Окрім цього, у сховку знайшли 2 споряджені магазини та майже 50 набоїв до усіх існуючих калібрів.

Вдалося також з’ясувати, що зброєторговці встигли реалізувати 2 мисливські рушниці марок ІЖ-27Е та ТОЗ-34 мешканцям Рівненщини. За товар виручили понад тисячу доларів.

За один день міліціонери знайшли усі шість одиниць краденої зброї. З’ясувалося, що кримінальна історія з викраденням тягнеться ще з літа 2009 року. Саме один зі злочинного тріо працював у Київській області на будівництві. Чоловік запримітив, де власник зберігає арсенал зброї. Заробітчанин зумів зробити копії ключів до замків вхідних дверей приватного будинку, відтак, аби відвести підозру, поїхав додому. Проте через деякий час таємно повернувся з двома спільниками.

Уночі злодії легко відкрили замки і забралися досередини чужого будинку. Були впевнені, що господар у столиці, адже він рідко навідувався до садиби посеред тижня. Забрали з будинку усе цінне, що могли винести. Не забули нічні візитери й про арсенал зброї, який багато років збирав власник.

Злодії згодом вирішили продати крадену зброю. Це й стало їхньою фатальною помилкою. Щодо затриманих порушено кримінальну справу. Окрім цього, їм доведеться відповісти ще й за крадіжку.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи