В Тернополі для освітян збудують житло на пільгових умовах



В Тернополі на черговій сесії міської ради виділено земельну ділянку під будівництво житлового будинку для працівників освітньої галузі. Як розповів заступник міського голови з питань містобудування та архітектури, регулювання земельних відносин Володимир Дідич, відповідним рішенням дано дозвіл комунальному підприємству фірмі «Тернопільбудінвестзамовник» на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,79 га з наданням у постійне користування для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку на вул. Сахарова. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Тернопільської міської ради.

За словами Володимира Дідича, спорудження даного будинку планується здійснити, враховуючи певні пільги для освітян. «Виконання робіт саме комунальним підприємством, а також будівнитво частини квартир на комерційних умовах дасть можливість знизити вартість житла для працівників освіти нашого міста», - пояснив заступник міського голови.

Згідно із рішенням сесії міської ради, у даному будинку передбачено 94 квартири, з яких не менше 50% будуть освітянськими.

Зауважимо, що за аналогічним механізмом у Тернополі уже побудовано житловий будинок для колишніх політв’язнів та репресованих (товариство «Воля»), який зараз готують до здачі в експлуатацію.

Ідею спорудження житла на пільгових умовах для освітян запропонували під час прийому міського голови працівники будинку дитини на вул. Сахарова, поблизу якого знаходиться виділена земельна ділянка. Роман Заставний підтримав цю ініціативу, відтак на сесію було підготовлено відповідний проект рішення.

Міський голова наголосив, що в умовах, коли не ведеться державне будівництво, такі проекти є реальним ефективним механізмом забезпечення доступності житла для людей, які здійснюють свій особистий внесок у суспільний розвиток громади. «Ми надалі маємо намір продовжувати цю традицію та будувати на пільгових умовах будинки для медиків, працівників культури та інших соціальних сфер», - сказав Роман Заставний.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи