В Тернополі депутати облради відхилили протест прокурора на рішення сесії щодо Почаївської лавр



В Тернополі, вчора, 31 березня, депутати облради обговорили протест прокурора області на рішення сесії облради «Про створення тимчасової контрольної комісії Тернопільської обласної ради щодо перевірки законності передачі храмового комплексу в м. Почаєві УПЦ Московського патріархату, а також дотримання земельного і міграційного законодавства», а також і на рішення сесії Тернопільської облради «Про інформацію тимчасової контрольної комісії Тернопільської обласної ради щодо перевірки законності передачі храмового комплексу в м. Почаєві УПЦ Московського патріархату, а також дотримання земельного і міграційного законодавства».

Як повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської облради, від обласної прокуратури з цих питань виступила начальник відділу прокуратури Тернопільської області Галина Борщевська. За її словами, на думку прокуратури, створення тимчасової контрольної комісії Тернопільської облради щодо перевірки законності передачі храмового комплексу в м. Почаєві УПЦ Московського патріархату, а також дотримання земельного і міграційного законодавства, не належить до компетенції обласної ради. Також при прийнятті рішення «Про інформацію тимчасової контрольної комісії Тернопільської обласної ради щодо перевірки законності передачі храмового комплексу в м. Почаєві УПЦ Московського патріархату, а також дотримання земельного і міграційного законодавства» обласна рада порушила низку нормативно-правових актів і вимагає приведення даних рішень до норм чинного законодавства.

Фракція Партії регіонів закликала депутатів не розглядати дане питання, натомість підтримати протест прокуратури. Євген Дутка, член фракції «Наша Україна», запропонував внести у рішення облради певні редакційні правки, щоб задовольнити протест прокурора. Цю пропозицію сесія також не підтримала. Водночас, позитивно проголосовано проект рішення, який запропонувала комісія, а саме – відхилити протест прокурора.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи