Тернопільські депутати проігнорували прохання людей щодо зниження тарифів на воду



З ініціативи ВО "Свобода" 30 березня під стінами Тернопільської міської ради відбувся пікет проти підняття тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Громада вимагала знизити необґрунтовані високі ціни на воду, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської міської організації ВО "Свобода".


Попередньо до депутата Тернопільської міської ради та голови Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Михайла Головка звернулися більше двох тисяч громадян з проханням ініціювати у представницькому органі міста перегляд нових, на їх думку, занадто завищених тарифів.

"Ми, жителі Тернополя, звертаємося до Вас з проханням підтримати нашу ініціативу щодо перегляду тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. У час економічної кризи, фінансовий стан більшості тернополян є важкий. Тому ми вважаємо, що рішення Виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 25.02.2010 року про підняття згаданих тарифів на 25% є необгрутованими та завищеним. Для прикладу, зараз за холодну воду доведеться сплачувати замість чотирьох – п’ять гривень за кубічних метр", - йдеться у заяві.

У зв’язку із цим Михайло Головко на черговій сесії міськради на розгляд депутатів виніс проект рішення "Про скасування рішення Виконавчого комітету Тернопільської ради "Про впорядкування тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення, які надає комунальне підприємство „Тернопільводоканал"" від 25 лютого 2010 року № 285". "Свободівець" у своєму виступі заявив, що нові тарифи є набагато вищими ніж у більшості обласних центрів України. На жаль, така ініціатива представника ВО "Свободи" підтримки у депутатського корпусу не отримала.

"Попередньо більшість політичних сил представлених у міськраді погоджувалися з неправомірністю підняття тарифів. Та під час сесії жодна фракція, окрім ВО "Свобода", чомусь не захотіла висловити свою незгоду із таким рішенням виконкому і просто не взяла участі у голосуванні щодо його відміни. Тим самим тернопільські політики вкотре продемонстрували свою "беззубість", безвідповідальність, пасивність щодо вирішення нагальних проблем та захисту інтересів тернополян. Натомість, дуже жваво підтримували один одного під час голосування за, так звані, "шкурні" питання, які у більшості стосувалися виділення земельних ділянок. Не рідко у текстах таких рішень фігурували прізвища депутатів Тернопільської міської ради", - прокоментував такий перебіг голосування Михайло Головко.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи