Податківці Тернопілля викрили 2 підприємців-шахраїв, котрі ввозили автомобілі з Німеччини

Нагріти руки за рахунок держави шляхом незаконних оборудок спробували керівники двох тернопільських підприємств. Для цього розробили та впровадили в дію злочинну схему по ввезенню з-за кордону автотранспорту. Про це кореспондента «ОстроВ» повідомив заступник начальника УПМ, начальник штабу УПМ ДПА в Тернопільській області Олег Дяків.

Уклавши з підприємствами Німеччини контракти, «бізнесмени» імпортували в Україну автомобілі, що були в користуванні. Поставка автомобілів відбувалася «під реалізацію», тобто без попередньої оплати.

При розмитненні автомобілів до митних органів подавались документи, що свідчили про придбання автотранспорту за вкрай заниженою ціною. Однак, справляння митних платежів і податку на додану вартість із ввезених на митну територію України автомобілів здійснювалося з урахуванням реальної ринкової вартості автомобіля, яка визначалась органами Держмитслужби України.

Подальша  реалізація ввезених автомобілів документально  оформлялася службовими особами  підприємств за тою ж таки заниженою вартістю лише з незначною націнкою. В результаті таких оборудок різниця між сумою податку на додану вартість, сплаченою митниці під час митного оформлення ввезених автомобілів, і сумою ПДВ, нарахованою під час продажу автомобілів, мала від’ємне значення – тобто державі залишалось ще й повертати з бюджету податок на додану вартість.

Застосування  такої схеми дало можливість ввозити  на митну територію України автомобільний  транспорт фактично без сплати податку на додану вартість та ще й незаконно вимагати відшкодувати з бюджету відповідно 1,5 та 0,4 млн. грн. податку на додану вартість.

Податкові міліціонери області дослідили злочинну схему та запобігли незаконній виплаті з бюджету грошових коштів.

А відтак слідчим відділом податкової міліції Тернопільської області порушено 2 кримінальні справи щодо махінаторів за фактом замаху на заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах. Триває слідство. І вже суд вирішуватиме, яке покарання застосувати до порушників, адже санкція статті передбачає  позбавлення волі терміном від 7 до 12 років з конфіскацією майна. 

Податківці Тернопілля викрили 2 підприємців-шахраїв, котрі ввозили автомобілі з Німеччини

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи