В Тернополі впорядкують військові кладовища та меморіальні комплекси



В Тернополі  відбудеться ряд заходів з відзначення 66-ої річниці визволення міста Тернополя від фашистських загарбників. Про це йшлося на засіданні робочої групи з підготовки та відзначення 66-ої річниці визволення м. Тернополя від фашистських загарбників, яке  провів заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Федір Шевчук, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА.

Під час наради було обговорено питання підготовки цих заходів, а також упорядкування військових   кладовищ та меморіальних комплексів.

Зокрема, 15 квітня, о 10 год. 30 хв. на меморіальному воїнському кладовищі Микулинецького цвинтаря відбудеться панахида та покладання квітів до обеліска та могил полеглих у Другій світові війні  воїнів та до могили політв’язнів і репресованих. О 12 год. розпочнуться урочистості на Пагорбі Слави у Старому парку. 
За підсумками наради заступник голови облдержадміністрації Федір Шевчук дав ряд протокольних доручень, серед яких Тернопільському міськвиконкому доручено вивчити ініціативу щодо встановлення пам'ятного хреста біля військових поховань на Пагорбі Слави.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи