За місяць злодій відкопав та викрав 600 метрів телефонного кабелю на Львівщині



Львівські правоохоронці затримали злодія, який відкопав та викрав 600 метрів телефонного кабелю протягом місяця, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у  ВЗГ ГУМВСУ у Львівській області.

Правоохоронці виявили поблизу одного з сіл на Львівщині біля дороги викопану траншею. Як з’ясувалось, у цьому місці закопано резервний кабель «Укртелекому», який проклали ще за радянських часів і який призначений для використання під час надзвичайних ситуацій.

Оперативники влаштували засідку і того ж вечора впіймали крадія. Із місця події вилучено речові докази — сокиру й лопату, а також понад 30 метрів кабелю, які крадій намагався поцупити цього разу.

Затриманий виявився мешканцем Івано-Франківської області. Викопаний кабель він здавав на металобрухт у Львові.

Наразі зв’язківці підраховують збитки.  «Відновити мережу буде дуже складно. Даний кабель був продукований ще заводами в Радянському Союзі, його випуск припинено у 80-х роках. Тому вставки у місцях, де є пошкодження, будуть виконуватись вже сучасним кабелем, що значно погіршить загальні параметри лінії», — сказав заступник директора з технічних питань Львівської філії «Укртелеком» Тарас Андрухів.

Проти затриманого вже порушили кримінальну справу.




Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи