У діяльності відділу освіти Тернопільської РДА встановили порушень на 254,96 тис. грн



Порушень фінансової дисципліни на суму 254,96 тис. грн встановили за результатами ревізії фінансово-господарської діяльності відділу освіти Тернопільської РДА, проведеної контрольно-ревізійним відділом у Тернопільському районі за період з 1 листопада 2007 до 31 грудня 2009 року, повідомляє «ЗІК»..

Зокрема, понад встановлену норму ввели посади до штатних розписів 6 шкіл району. А в адмінприміщенні відділу освіти ввели повний оклад працівника, котрий обслуговує громадську будівлю, необхідно ж – 0,6 окладу. Таким чином, унаслідок неефективного прийняття рішень, нарахували й виплатили зарплати на суму 101,4 тис. грн.

Встановлено безпідставне відшкодування підзвітних коштів на відрядження у сумі 2,5 тис. грн, зайву виплату відпускних – 63,7 тис. грн, завищення вартості ремонтно-будівельних робіт на 2,7 тис. грн.

Через непроведення індексації зарплати працівники ЗОШ району недоотримали 8 тис. грн. Окрім того, у порушення Кодексу законів про працю України відділ освіти не нарахував зарплату у подвійному розмірі за роботу у святкові дні, внаслідок чого працівники недоотримали 14,4 тис. грн.

Порушення вимог тендерного законодавства встановили при закупівлі відділом освіти у 2008 році металопластикових віконних блоків, очікуваною вартістю 126 тис. грн. Зокрема, тендерний комітет не відхилив пропозиції, які не відповідали технічним умовам.

Під час інвентаризації у Великоглибочецькій ЗОШ I-III ст. виявили котельню, не відображену за даними бухгалтерського обліку відділу освіти та оцінену комісією на суму 32,9 тис. грн. Також не оприбутковано насос «Водолій 63» (ЗОШ І-ІІІ ст. села Біла), печатки й штампи на суму 22,9 тис. грн тощо.

За результатами ревізії на посадових осіб відділу освіти склали три протоколи про адміністративне правопорушення. Начальнику відділу освіти Тернопільської РДА скерували обов’язкові до виконання вимоги щодо усунення виявлених порушень. Матеріали ревізії передали у прокуратуру Тернопільського району.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи