Районна рада незаконно звільнила головного редактора газети на Прикарпатті?

Вчора, 25 березня, головного редактора газети "Свіча", що виходить в Долині Івано-Франківської області, звільнила районна рада, - повідомляє кореспондент "ОстроВ".

Трудовий колектив газети виявив незгоду з такими діями Долинської районної ради і звернувся до ЗМІ області з такою заявою (приводимо текст заяви повністю):

"25 березня 2010 року, в річницю загибелі В‘ячеслава Чорновола, на сесії районної ради керуючий справами Іван Данилів у черговий раз увів своїх колег в оману щодо прав трудового колективу редакції газети як співзасновника. Депутати районної ради на цій же сесії затвердили новий Статут редакції, який подала районна рада як співзасновник без врахування думки іншого співзасновника – трудового колективу редакції газети «Свіча», чим порушили чинний Статут редакції, зокрема пункт 11.1 розділу ХІ: «Статут газети приймається на загальних зборах працівників редакції і затверджується співзасновником на сесії Долинської районної ради. Засновники вправі вносити зміни в Статут за спільним погодженням».

На цій же сесії за пропозицією того ж Івана Даниліва звільнили редактора Оксану Ровенчак, порушивши статтю 23 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» , що «Редактор (головний редактор), обраний на посаду трудовим колективом, не може бути звільненим з посади без згоди трудового колективу». Редактор Оксана Ровенчак обрана трудовим колективом редакції згідно з протоколом зборів засновників районної газети «Свіча» від 31.12. 2008 року й затверджена на цій посаді рішенням районної ради від 12. 03. 2009 року.

25 березня 2010 року сесія районної ради також призначила редактором газети Ярослава Савчина. Цього ж дня вже після прийнятих рішень голова районної ради Василь Романюк, заступник голови районної ради Віктор Макосій, керуючий справами Іван Данилів та Ярослав Савчин побували в редакції й чинили тиск на працівників редакції, залякуючи звільнити їх, якщо не підпишуть протокол про призначення Ярослава Савчина. По суті відбувається рейдерське захоплення редакції, оскільки керівники районної ради ініціювали розгляд цього питання у час перебування редактора газети Оксани Ровенчак на лікарняному. Трудовий колектив редакції газети вважає її законним редактором і захищатиме свої права, незважаючи на тиск з боку керівників районної ради, і робитиме все, щоб не допустити зриву випуску газети.

Відповідно до Установчого договору між засновниками газети «Свіча», її статутний фонд становить 9921,26 грн., з яких частка Долинської районної ради складає 148, 83 грн. (1,5%), частка трудового колективу редакції - 9772,43 грн. (98,5%)".

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи