Європа надасть 22 мільйони на вирішення екологічних проблем Калуша?

22 мільйони доларів готова виділити спільна місія ООН і ЄС для вивезення токсичних відходів з Калуша, - повідомляє "ТРК Вежа".

Про це повідомив калуський мер Ігор Насалик, з посиланням на попередню інформацію від представника програми розвитку ООН в Україні Сергія Волкова. Токсичні відходи зберігаються у Калуші в металевих бочках впродовж 30-ти років. Їх та грунт з-під них вивозитимуть спеціальними контейнерами для захоронення в країни Європи.

Нині у порівнянні із 2008 роком розсоли поширилися в Калуші на 100 метрів в напрямку річки Сівка. Тому треба негайно визначити найнебезпечніші ділянки й проводити на них захисні заходи. Нагадаємо, раніше спільна місія ООн та ЄС заявляла про загрозу для здоров’я жителів Калуша у разі вивільнення токсичних сполук, таких як гексахлорбензол зі сховища відходів у навколишнє середовище.

У Калуському районі було порушено екологічну рівновагу в товщі гірських порід Калуш-Голинського родовища калійних солей. Це спричинило численні провали земної поверхні над площею шахтних полів у Калуші, руйнування будинків і комунікацій. Згідно з указом президента, ці території оголошено зоною надзвичайної екологічної ситуації на 90 днів.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи